Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Houbové stifado

Houbové stifado

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 30min 1h 40min
Nutriční hodnoty
720 kalorií 28.0g cukrů 8.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Naložené cibulky necháme vcelku a smažíme je na mírném plameni na oleji. Asi 20 minut trvá než jsou takové, jaké je chceme mít. Poté je odložíme stranou – olej necháme v pánvi.
Houby nakrájíme na 4 cm velké kousky. Česnek prolisujeme. Obojí dáme do pánve, kde se smažili cibulky a 10 minut opékáme dohněda.
Přidáme cibulky a víno a povaříme dalších 10 minut.
Přidáme asi 200 ml vody, rajčatový protlak, ocet, bobkový list, nové koření, skořici, hřebíček a pepř.
Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme je do pánve.
Vaříme nepřikryté na mírném plameni asi jednu hodinu.
Olivy nakrájíme najemno a přidáme je do pánve spolu s medem. Osolíme a opepříme.
Podáváme posypané nasekanou petrželkou a strouhaným sýrem.

Bulb Tip k receptu

Stifado je řecké jídlo, které se skládá z dušeného masa se zeleninou. V tomto případě jsme ale zvolili vegetariánskou verzi stifada.
Druh hub zvolíme dle chuti – může jít o houby, které nasbíráme v lese, žampiony, hlívu, portobello… Důležité je ale, abychom měli mix druhů hub.


sonizna

16. 11. 2015, Recept navštíven: 561x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzera to byt lakave jedlo

17. 11. 2015, 19:43

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

17. 11. 2015, 20:02

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajúce

25. 11. 2015, 11:13

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzerá to velmi dobre

28. 11. 2015, 14:02

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
originalný recept

01. 09. 2016, 18:58

Přidat komentář

Facebook komentáře