Houbové stifado

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

1h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

720 kalorií
28.0g cukrů
8.0g tuků
55.0g bílkovin


Příprava

Naložené cibulky necháme vcelku a smažíme je na mírném plameni na oleji. Asi 20 minut trvá než jsou takové, jaké je chceme mít. Poté je odložíme stranou – olej necháme v pánvi.
Houby nakrájíme na 4 cm velké kousky. Česnek prolisujeme. Obojí dáme do pánve, kde se smažili cibulky a 10 minut opékáme dohněda.
Přidáme cibulky a víno a povaříme dalších 10 minut.
Přidáme asi 200 ml vody, rajčatový protlak, ocet, bobkový list, nové koření, skořici, hřebíček a pepř.
Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme je do pánve.
Vaříme nepřikryté na mírném plameni asi jednu hodinu.
Olivy nakrájíme najemno a přidáme je do pánve spolu s medem. Osolíme a opepříme.
Podáváme posypané nasekanou petrželkou a strouhaným sýrem.

Tip k receptu

Stifado je řecké jídlo, které se skládá z dušeného masa se zeleninou. V tomto případě jsme ale zvolili vegetariánskou verzi stifada.
Druh hub zvolíme dle chuti – může jít o houby, které nasbíráme v lese, žampiony, hlívu, portobello… Důležité je ale, abychom měli mix druhů hub.

přidejte na:
Chybí obrázek

16. 11. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyzera to byt lakave jedlo

17. 11. 2015, 19:43

Chybí obrázek
dobrý recept

17. 11. 2015, 20:02

Chybí obrázek
vynikajúce

25. 11. 2015, 11:13

Chybí obrázek
vyzerá to velmi dobre

28. 11. 2015, 14:02

Chybí obrázek
originalný recept

01. 09. 2016, 18:58

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.