Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Vera

Recepty

Podzimní pečeně s rozmarýnem

Podzimní pečeně s rozmarýnem

Pečeni osolíme a opepříme. Opečeme ji zprudka ze všech stran na pánvi, aby se maso zatáhlo. Necháme vychladnout a nití nebo potravinářským provázkem uchytíme rozmarýnové snítky k masu. Brambory omyjeme (nebo větší nakrájíme na kousky. Zakápneme ol...

Vařené hovězí v zelenině nejen pro nejmenší

Vařené hovězí v zelenině nejen pro nejmenší

Kýtu svážeme do válečku a společně s cibulí, cukrem a kořením vaříme cca hodinu na mírném ohni a odebíráme z povrchu hnědou pěnu. Mezitím si načistíme zeleninu, kterou pokrájíme na větší kousky a přihodíme k masu. Vaříme další hodinku. Maso a zele...

Jablečná přesnídávka pro nejmenší

Jablečná přesnídávka pro nejmenší

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce s nepřilnavým povrchem. Podlijeme troškou vody a přidáme skořici. Přiklopíme. Vaříme na mírném plameni, dokud jablka nezměknou a nezačnou se měnit v kašovitou směs. Ke konc...

Vepřová kýta na šalvěji

Vepřová kýta na šalvěji

Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka, která obalíme v mouce. Dozlatova pak kroužky osmahneme na oleji a necháme řádně okapat nebo je dáme na kuchyňské utěrky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíčky cca 5x5x10 cm. Osolíme a opepří...

Bramborová kaše zapečená s mletým masem

Bramborová kaše zapečená s mletým masem

Brambory uvaříme ve slané vodě a ušťoucháme s máslem. Dle chuti dosolíme. Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme cibulku. Přidáme mleté maso a petželku, nastrouhanou trošku muškátového oříšku a sůl. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200°C a do vymaza...

Hovězí rolky s rukolou a anglickou slaninou

Hovězí rolky s rukolou a anglickou slaninou

Roštěnku rozklepeme do půlcentimetrového obdélníku, který nasolíme a napepříme. Na něj klademe plátky slaniny, pak rukolu. Zamotáme a propíchneme párátky nebo jehlicemi ve vzdálenosti 1,5 cm. Mezi párátky pak maso rozkrájíme a smažíme na sádle. Po...

Vegetariánský houbový Kuba

Vegetariánský houbový Kuba

Hříbky namočíme přes noc, stejně jakou kroupy (zkrátí se tak doba jejich vaření). Houby pak uvaříme s troškou soli do poloměkka. Kroupy uvaříme zvlášť s troškou soli a kmínem. Mezitím rozehřejeme troubu na 170°C. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadr...

Hovězí pečeně na víně s karlovarským knedlíkem

Hovězí pečeně na víně s karlovarským knedlíkem

Hovězí maso osolíme a prošpikujeme kousky slaniny, což uděláme tak, že nakrojíme nožem otvory do masa, které zvětšíme prsty a vložíme do nich proužky slaniny. Nakrájené proužky mrkve, petržele, celeru opékáme zvolna na másle a cibulce spolu s pepř...

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Uzená žebra povaříme s libečkem, bobkovými listy, novým kořením a pepřem do změknutí (cca 1 h - v tlakovém hrnci méně). Mezitím si uvaříme kroupy v neosolené vodě a nejlépe al dente. Po dovaření je řádně propláchneme. V hrnci si na sádle osmahneme...

Ovocný koláč z hotového křehkého těsta

Ovocný koláč z hotového křehkého těsta

Do vymazané mísy na dort položíme těsto a dobře jej zapracujeme. Dno vysypeme fazolkami, aby se nám nezvedlo a konce, které převyšují formu, seřízneme. Pečeme na 180°C cca 15-20 minut. Necháme vychladnout. Vyjmeme fazolky. Připravíme puding, který...

Články

Příprava syrových kaštanů

Příprava syrových kaštanů

Jedlé kaštany můžeme získat jejich koupí na ulici nebo v obchodě, ale kdo si je chce uvařit nebo upéci sám, může to provést jednoduše doma. Nezapomeňte kaštany před jejich tepelnou úpravou naříznout do kříže, ať se slupka sloupe a ony se Vám pak d...

Jak vyrobit čokoládové hobliny

Jak vyrobit čokoládové hobliny

Taky se trápíte, jak ozdobit váš čokoládový dort těmi profi čokoládovými hoblinami? Je to jednoduché! Nechte rozpustit tabulku čokolády na vaření (nebo mléčnou či bílou) a rozetřete ji na pečící papír velikosti plechu. Pak čokoládu překryjte další...

Příroda je propojená a my jsme její součástí

Příroda je propojená a my jsme její součástí

Úžasný pohled do minulosti civilizací byl potvrzený moderní vědou o výživě. Ukazuje se, že to, co bylo jednou nazvané „Doktrína znamení“, bylo neuvěřitelně správné.  Potvrzuje se , že každá potrava má vzhled, kterým se podobá tělesnému orgánu nebo...

Fórum

Můj postřeh a dotaz k uživatelům

09. 11. 2010, 18:48

Tak mám pro tebe Roxy jeden citat nebo spise porekadlo: "Ty, kdo jsi bez viny, hod kamenem." Nevím, co Vám dává právo kritizovat a neustále hledat negativni veci a lid...

Můj postřeh a dotaz k uživatelům

07. 11. 2010, 09:17

Já to fakt nechápu. Proč je tu tolik negativismu? Myslim, že lidi tu proste příjdou pro recept neo mrknout na nějaké rady a najdou tady spoustu komentařů od lidí, co j...

Můj postřeh a dotaz k uživatelům

29. 10. 2010, 17:13

Asi souhlasim s Tatianou. Musi to mrzet hlavne holky, co si daji praci s recepty a aranzovanim fotek...ale kazdy jsme nejaky...ja si nejspise nikdy nevydelam zlataky n...

Přátelé