Ovocný koláč z hotového křehkého těsta
Obtížnost
Čas přípravy
2h 20min
Čas vaření
20min
Celkový čas
2h 40min
Porce
Nutriční hodnoty
0
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Do vymazané mísy na dort položíme těsto a dobře jej zapracujeme. Dno vysypeme fazolkami, aby se nám nezvedlo a konce, které převyšují formu, seřízneme. Pečeme na 180°C cca 15-20 minut. Necháme vychladnout. Vyjmeme fazolky.
Připravíme puding, kterým potřeme dno koláče (pokud nemáte puding, potřete marmeládou nebo džemem - osobně mu dávám přednost). Necháme v lednici tuhnout. Až je puding tuhý, poklademe koláč ovocem a zalijeme želatinou, kterou jsme připravili dle návodu. Opět necháme v lednici tuhnout. Podáváme se šlehačkou nebo přelité sirupem.
Tip k receptu
Má rodina miluje pudink, proto jsem jej přidala místo džemu, ale osvěžující je koláč jen s marmeládou.
Vera28. 05. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.