Vepřová kýta na šalvěji
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
15min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
616
kalorií
0.0g
cukrů
12.0g
tuků
88.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka, která obalíme v mouce. Dozlatova pak kroužky osmahneme na oleji a necháme řádně okapat nebo je dáme na kuchyňské utěrky.
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíčky cca 5x5x10 cm. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm krátce restujeme šalvěj. Pak maso na oleji se šalvějí opékáme. Dopékáme na slabším ohni. Podáváme s pečivem nebo brambory.
Tip k receptu
Pro mně je nejlepší dělat cibulové kroužky tak, že si vezmu sítko, vložím do něj cibuli a přidávám mouku a neustále to přehazuji až do té doby, než jsou kolečka stejnoměrně obalená a mouka nenadbývá.
Vera11. 06. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.