Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pepř barevný

Pepř barevný

Další názvy

Pepřovník obecný

Použití v kuchyni

Ačkoli název pepřovníku černého napovídá, že se zněj získává jen pepř černý, není tomu tak. Podle vyzrálosti plodů se z něj zpracovává také pepř barevný. Čerstvě mletý pepř se hodí skoro do všech jídel. Barevný pepř se používá do bílých omáček, nákypů a dokonce i do bramborové kaše. Všeobecně se říká, že do tmavých jídel by se měl používat pepř černý nebo barevný a do světlých pepř bílý, který by se měl ale přidat až ke konci přípravy. Pepř zelený se používá k nakládané zelenině a masovým pokrmům a dodává jim delikatesní chuť. Pepř je navíc součástí několika velmi známých směsí koření.

Rady

Mletý pepř ztrácí své aroma velmi rychle, proto je lepší pomlít jej těsně před užitím.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Naložená křupavá zelenina

Naložená křupavá zelenina

Zeleninu nakrájíme na námi zvolenou velikost a připravíme ji v páře – musí však zůstat křupavá. Olej svaří...

Pepřový dip

Pepřový dip

V misce smícháme jogurt, smetanu, sůl, citronovou šťávu a čerstvě mletý pepř. Posypeme paprikou a dáme do l...

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Maso nakrájíme na větší plátky a vetřeme do něj ostatní ingredience. Uzavřeme do sklenice a necháme 5 dní ...

Carbonnade a lá Flamande

Carbonnade a lá Flamande

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dohněda. Dáme stranou. Slaninu nakrájíme na...

Orientální kuřecí steak

Orientální kuřecí steak

Kuřecí řízky naklepeme. V hmoždíři rozdrtíme sůl, barevný pepř, lžičku čerstvého (sušeného) tymiánu, chilli...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Pepř barevný Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře