Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Pepř barevný

Naložená křupavá zelenina

Naložená křupavá zelenina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks ředkviček, 1/2 ks kedlubnu, 150 g mrkve, 1 ks brokolice, 2 ks bobkového listu, 4 lžíce petrželové natě, 10 ks barevného pepře, 2 lžičky soli, 2 lžíce cukru krupice, 100 ml vinného octu

Zeleninu nakrájíme na námi zvolenou velikost a připravíme ji v páře – musí však zůstat křupavá. Olej svaříme s cukrem a 100 ml vody. Do uzavíratelné sklenice vrstvíme zeleninu, bobkové listy, pepř a petrželku. Nakonec zalijeme připraveným lákem...

Pepřový dip

Pepřový dip

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml bílého jogurtu, 100 g zakysané smetany, 1/2 lžičky soli, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička barevného pepře, 1 lžička mleté papriky

V misce smícháme jogurt, smetanu, sůl, citronovou šťávu a čerstvě mletý pepř. Posypeme paprikou a dáme do lednice vychladit.

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 100 g mořské soli, 1 lžička lněného semínka, 1 lžíce rozmarýnu, 1 lžička šalvěje, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžíce chilli koření, 1 lžíce hořčičného semínka, 2 lžíce koriandru, 1 lžíce barevného pepře

Maso nakrájíme na větší plátky a vetřeme do něj ostatní ingredience. Uzavřeme do sklenice a necháme 5 dní v lednici. Před tepelnou úpravou omyjeme a osušíme. Toto maso je vhodné ke grilování či uzení.

Carbonnade a lá Flamande

Carbonnade a lá Flamande

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

800 g hovězího zadního masa, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky pepře, 100 g anglické slaniny, 3 cibule, 1 lžíci třtinového cukru, 1 lžíci hladké mouky, 750 ml černého piva, trošku zeleninového vývaru, kapku plnotučné hořčice, 1/2 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 ks bobkového listu, 1 lžičku barevného pepře

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dohněda. Dáme stranou. Slaninu nakrájíme na kostičky a také ji osmažíme. Poté ji dáme k masu. Cibuli nakrájíme na kostičky a 15 minut ji opékáme na výpeku ze slaniny. Poté zasypeme cu...

Orientální kuřecí steak

Orientální kuřecí steak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, sůl, barevný pepř , 1 lžička tymiánu, 1 lžička koriandru, 1 chilli paprička, 1/2 dcl hořčičného oleje

Kuřecí řízky naklepeme. V hmoždíři rozdrtíme sůl, barevný pepř, lžičku čerstvého (sušeného) tymiánu, chilli papričku a lžíci čerstvého koriandru (nebo lžičku semínek). Přilijeme hořčičný olej (viz. Partner, Bohemia Olej) a zamícháme. Vzniklou mari...

Utopenci z párečků

Utopenci z párečků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 ks cibule, 100 g nakládaných cibulek, 100 g sterilované okurky, 60 g feferonky, 200 ml octu, 200 ml vody, 10 kuliček barevného pepře, 1 lžička soli, 500 g malých párečků

Párečky opláchneme a na koncích ozdobně nakrojíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Ocet svaříme s vodou, pepřem a solí. Do ještě horkého nálevu dáme párečky, cibuli a necháme mírně vychladnout. Do sklenic dáváme střídavě nakládané cibu...

Vepřový mozeček s vejci

Vepřový mozeček s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřový mozeček, 3-4 vejce, 3 lžíce sádla, 2 cibule, troška soli, troška barevného pepře

Vepřový mozeček odblaníme, opereme a pokrájíme na kousky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme mozeček, osolíme, opepříme, vše orestujeme a přidáme vajíčka. Je výborný s čerstvým chlebem. Ozdobit jej můžeme petrželkou či bazalkou.

Vepřové na Čertovo cibulkách

Vepřové na Čertovo cibulkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 650 g vepřové plece, 100 g sterilované Čertovy cibulky, 1 lžička soli, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 lžičky drceného barevného pepře, 250 ml 33% šlehačky

Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova. Vložíme maso vcelku a krátce osmahneme ze všech stran, aby se zatáhlo. Poté osolíme, opepříme, přidáme cibulky a 1/2 feferonky bez nálevu. Podlijeme vodou a dusíme do změknutí ma...

Okurkový salát s jablky a Mortadellou

Okurkový salát s jablky a Mortadellou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 okurka, 2 kyselá jablka, 1/2 cibule, 4 lžíce majonézy, 3 sterilované okurky, 100 g Mortadelly, 1/8 Pekingského zelí, troška Bylinkové soli, troška barevného pepře, troška kopru, troška petrželové natě, troška pažitky, troška cukru krystal, 50 g šunky, 1 klobása

Jablka, okurku a cibuli oloupeme. Pekingské zelí omyjeme a nakrájíme na proužky. Okurky a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Jablka a salátovou okurku na jemné hranolky. Mortadellu, šunku a klobásu (nejlépe pikantní ) nakrájíme na kostičky. Ochutí...

Sojové klíčky s nivovým dressingem

Sojové klíčky s nivovým dressingem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sojových klíčků, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1/2 salátové okurky, 1 rajče, 5 listů ledového salátu, troška Bylinkové soli, troška Mořské soli, troška barevného pepře, 200 ml zakysané smetany, 100 g nivy, 1 lžíce olivového oleje

Nivu nastrouháme a smícháme se smetanou. Necháme vychladit. Zeleninu očistíme a nakrájíme, dochutíme olivovým olejem, solí a pepřem. Na závěr vmícháme sojové klíčky z konzervy. Přelijeme vychlazeným nivovým dresinkem.

Krabí salát s aloe verou

Krabí salát s aloe verou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krabích tyčinek, 5 lžic kukuřice, 4 sterilované okurky, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce pažitky, troška Mořské soli, troška barevného pepře, 2 lžíce husté smetany

Krabí tyčinky a okurky nakrájíme na kostičky. Přidáme kukuřici, posekané kostičky Aloe very cca 10 kostiček, majonézu, hustou smetanu, pažitku. Dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Grilovaná plněná rajčata

Grilovaná plněná rajčata

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 rajčat, 2 stroužky česneku, 1/2 chilli papričky, 150 g sýru Mozzarella, 2 lžíce bazalky, 2 lžíce petrželové natě, 3 lžíce olivového oleje, 2 jarní cibulky, troška bylinkové soli, troška barevného pepře , 10 oliv, 100 g sýru riccota

Rajčata si ve 3/4 rozřízneme a opatrně vydlabeme. Vydlabanou část nakrájíme na drobno, přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, nasekanou bazalku, chilli papričku, petrželku, jarní cibulku, olivy, mozzarellu a riccotu. Dochutíme bylinkovou solí a...

Plněná zapečená cuketa Rox

Plněná zapečená cuketa Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg mletého vepřového masa, 2-3 vejce, špetka mletého barevného pepře, špetka soli, 6 stroužků česneku, troška Solamylu, 1-2 cibule , 2 cukety, troška kečupu (jemného či ostrého)

Cibuli osmažíme dozlatova na sádle, přidáme mleté maso, pepř, lisovaný či jemně pokrájený česnek, a vejce, dle potřeby zahustíme Solamylem. Mladé cukety neloupeme, vydlabeme jádra, mírně osolíme, naplníme přichystanou směsí a zakapeme kečupem....

Italské máslo

Italské máslo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 50 g parmazánu/parmezánu, 6 sušených rajčat, 4 lžíce bazalky, 2 stroužky česneku, špetka barevného pepře , špetka soli

Parmezán nastrouháme na jemném struhadle. Bazalku a sušená rajčátka nasekáme na drobno. Přidáme prolisovaný česnek, dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem. Tuto směs vmícháme do másla. Vložíme do tvořítek nebo do potravinové fólie a necháme zt...

Jablková salsa

Jablková salsa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 3 lžíce strouhaného křenu, 1 hrnek bílého jogurtu, 1/2 lžíce plnotučné hořčice, troška barevného pepře , troška soli, 1 lžíce pažitky, 1/2 lžičky citronové šťávy

Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky, přidáme jogurt, smetanový křen (ze skleničky), pažitku a hořčici. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Pomazánka Celerka

Pomazánka Celerka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecího salámu se sýrem, 50 g paprikáše, 400 g bulvového celeru, 4 sterilované okurky, 2 lžíce majonézy, 1 jarní cibulka, špetka bylinkové soli, špetka barevného pepře, špetka rozmarýnu, 5 kapek citronové šťávy, špetka soli

Očištěný celer uvaříme v osolené vodě s větvičkou rozmarýnu a 5 kapkami citronové šťávy do měkka (cca 15-20 minut). Necháme vychladnout. Kuřecí salám se sýrem, paprikáš, nakládané okurky a celer nastrouháme. Přidáme majonézu, bylinkovou sůl, pepř...

Pikantní Gothajka

Pikantní Gothajka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g měkkého vepřového salámu Gothaj, 1 paprika (kapie), 2 lžíce majonézy, troška barevného pepře, troška grilovacího koření, 2 stroužky česneku

Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme do hladké pěny. Dochutíme grilovacím kořením a barevným pepřem.

Smažená plněná vejce

Smažená plněná vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

11 slepičích vajec, 1 lžíce majonézy, 1 lžíce másla, 1 lžíce taveného sýru, troška barevného pepře , 1 lžička pažitky, 1/2 lžička sardelové pasty, rostlinný olej , 1 lžíce hladké mouky, strouhanka

10 ks vajec si uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Rozkrojíme na 1/2. Žloutky vydlabeme a vyšleháme s máslem, sýrem, majonézou do pěny. Dochutíme sardelovou pastou, pažitkou a pepřem. Vejce touto směsí naplníme a obalíme v klasickém t...

Nivovo-koňaková pomazánka s ořechy

Nivovo-koňaková pomazánka s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g Nivy, 90 g másla, 20 g majonézy, 2 lžičky koňaku, 1 lžíce vlašských ořechů, 1 lžíce husté smetany, troška barevného pepře

Máslo a nivu vyšleháme do pěny, vmícháme majonézu, smetanu, koňak a na závěr na jemno rozdrcené ořechy. Opepříme. Podáváme s pečivem.

Šunkáčky

Šunkáčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g šunky, 100 g taveného sýru, 1 slepičí vejce, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce polotučného mléka, troška barevného pepře , 2 lžíce smažené cibule, slunečnicový olej

Šunku nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, smetanový tavený sýr s příchutí kapie, hladkou mouku, mléko a smaženou sušenou cibulku. Pečlivě promícháme, dochutíme grilovacím kořením a pepřem. Již nesolíme. Na rozpáleném oleji tvoříme plac...

Hodinkový guláš z hovězího masa

Hodinkový guláš z hovězího masa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího předního masa, 2 zelené papriky, 4 cibule, 5 - 6 stroužků česneku, 4 lžičky mleté sladké papriky, 3 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky barevného pepře, 2 kostky extra silného masoxu, 2 lžičky gulášového koření, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička kari koření, 1 l vody, 1 - 2 rajčata, 3 lžíce sádla

Maso nakrájíme na větší kostky. Na sádle v tlakovém hrnci osmažíme dozlatova cibulku, přidáme maso, zelenou papriku pokrájenou na proužky a česnek nakrájený na plátky, necháme zprudka opéci, zaprášíme paprikou (papriku ne dlouho a nakonec - zhoř...

 Nakládaný česnek se sušenými rajčaty

Nakládaný česnek se sušenými rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g česneku, 6 sušených rajčat, 1/2 lžičky sherry octa, 400 ml slunečnicového oleje , špetka pepře (barevného), špetka bylinkové soli, špetka kuchyňské soli

Jednotlivé stroužky česneku oloupeme, jemně osolíme bylinkovou a kuchyňskou solí a vložíme postupně do sklenice. Mezi jednotlivé vrstvy česneku klademe nasekaná sušená rajčata. Zalijeme olejem s 1/2 lžičky sherry octa tak, aby hladina přesahovala...

Kuře na paprice na divoko

Kuře na paprice na divoko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kuřete, 4 mrkve, 2 bobkové listy, 6 cibulí, 2-3 lžíce mleté sladké papriky, 4 lžíce slunečnicového oleje, 300 ml polotučného mléka, 200 ml zakysané smetany, 1 lžíce grilovacího koření, 1/2 zeleninového bujónu, 1 1/2 l vody, troška barevného pepře, 2-3 lžíce hladké mouky na zahuštění

Mrkev, cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Osmažíme na oleji a přidáme omyté a osolené kuře. Orestujeme a kuře necháme zatáhnout. Vložíme bobkový list, pepř, papriku, grilovací koření na drůbež. Zalijeme zeleninovým vývarem domácím nebo 1/2 k...

Brie pomazánka

Brie pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g plísňového sýru Brie, 100 g taveného sýru s kapií, 2 lžíce másla, 2 lžičky pomazánkového másla, 3 nakládané kyselé okurky, 1/2 lžičky mleté papriky sladké, troška barevného pepře

Všechny ingredience vložíme postupně do mašinky s nožem a vymícháme v pěnu.

Vločkovo-brokolicové bramboráčky

Vločkovo-brokolicové bramboráčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 brambor, 3 lžíce vařené brokolice, 1 hrnek ovesných vloček (mleté), 2-3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 2 lžičky soli, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 lžíce pažitky, troška barevného pepře, 1-2 mrkve

Brambory a mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme mleté ovesné vločky. Vidličkou rozmačkáme uvařenou brokolici. Dochutíme majoránkou, petrželkou, pažitkou, solí a pepřem. Tvoříme bramboráčky, které...

stránka: