Carbonnade a lá Flamande
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
2h 30min
Celkový čas
2h 45min
Porce
Nutriční hodnoty
1936
kalorií
15.0g
cukrů
147.0g
tuků
133.0g
bílkovin
Příprava
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dohněda. Dáme stranou. Slaninu nakrájíme na kostičky a také ji osmažíme. Poté ji dáme k masu. Cibuli nakrájíme na kostičky a 15 minut ji opékáme na výpeku ze slaniny. Poté zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Zasypeme moukou a přidáme maso a slaninu. Zalijeme pivem a troškou vývaru, přidáme bobkový list a dusíme 2 hodiny. Podáváme ozdobené tymiánem a nahrubo namletým barevným pepřem.
Tip k receptu
Skvělé jídlo pro muže.
sonizna07. 09. 2015
Ingredience
- 3 cibule
- 2 ks bobkového listu
- 800 g hovězího zadního masa
- 100 g anglické slaniny
- 750 ml černého piva
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíci třtinového cukru
- 1 lžíci hladké mouky
- 1 lžičku soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná)
- 1 lžičku barevného pepře
- kapku plnotučné hořčice
- trošku zeleninového vývaru
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.