Hodinkový guláš z hovězího masa
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso nakrájíme na větší kostky.
Na sádle v tlakovém hrnci osmažíme dozlatova cibulku, přidáme maso, zelenou papriku pokrájenou na proužky a česnek nakrájený na plátky, necháme zprudka opéci, zaprášíme paprikou (papriku ne dlouho a nakonec - zhořkla by), následně přilijeme vřelou vodu, přidáme ostatní smíchané suroviny a masoxy rozpuštěné ve vodě (nepřipalují se). Vaříme cca 40 minut při 170 stupních.
Tip k receptu
Tento recept jsem původně dělávala v pekáči v troubě a z vepřového masa, pak jsem zkoušela z hovězího a v hrnci, ale nebylo to ono.
Zkusila jsem tedy základní suroviny opéci klasicky, pak dodat ostatní ingredience a dovařit. Něco jsem i proti původnímu přidala.
Dnes je u nás tento způsob oblíben, protože máme v rodině starší lidi a maso je krásně měkké i pro ně, kromě toho je recept chutný a rychlý.
06. 08. 2013
Ingredience
- 1 kg hovězího předního masa
- 1 l vody
- 2 zelené papriky
- 4 cibule
- 5 - 6 stroužků česneku
- 1 - 2 rajčata
- 3 lžíce Solamylu
- 3 lžíce sádla
- 4 lžičky mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky barevného pepře
- 2 lžičky gulášového koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kari koření
- 2 kostky extra silného masoxu