Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Uzená polévka s kroupami

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 10min 1h 25min
Nutriční hodnoty
1315 kalorií 0.0g cukrů 3.0g tuků 24.0g bílkovin

Příprava

Uzená žebra povaříme s libečkem, bobkovými listy, novým kořením a pepřem do změknutí (cca 1 h - v tlakovém hrnci méně). Mezitím si uvaříme kroupy v neosolené vodě a nejlépe al dente. Po dovaření je řádně propláchneme. V hrnci si na sádle osmahneme dozlatova cibulku a přidáme kořenovou zeleninu a restujeme dozlatova. Na zeleninovou směs slijeme pak vývar z žeber. Obereme žebra a společně s kroupami je vložíme do polévky. Posledních 5 minut povaříme s majoránkou a petrželkou.

Bulb Tip k receptu

Pokud se zdá polévka přesolená, povařte v ní syrový brambor. Slanost by se měla stáhnout. V opačném případě dosolte. Kroupy vařte v dvojnásobku vody a pokud dobu jejich vaření chcete zkrátit, namočte je přes noc a vařte ve stejné vodě, abyste nepřišli o důležité živiny v nich obsažené!


Přidat na Pinterest
Vera

30. 05. 2011, Recept navštíven: 6281x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Skvělá klasika. Dělávám s různými obměnami. Přidávám špetku chilli.
Přidané ingredience: Špetka chilli

28. 02. 2013, 20:40

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutná klasicka udena polievka s krupami

18. 05. 2017, 15:21

Přidat komentář

Facebook komentáře