Uzená polévka s kroupami

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 10min

Celkový čas

1h 25min

Porce


Nutriční hodnoty

1315 kalorií
0.0g cukrů
3.0g tuků
24.0g bílkovin


Příprava

Uzená žebra povaříme s libečkem, bobkovými listy, novým kořením a pepřem do změknutí (cca 1 h - v tlakovém hrnci méně). Mezitím si uvaříme kroupy v neosolené vodě a nejlépe al dente. Po dovaření je řádně propláchneme. V hrnci si na sádle osmahneme dozlatova cibulku a přidáme kořenovou zeleninu a restujeme dozlatova. Na zeleninovou směs slijeme pak vývar z žeber. Obereme žebra a společně s kroupami je vložíme do polévky. Posledních 5 minut povaříme s majoránkou a petrželkou.

Tip k receptu

Pokud se zdá polévka přesolená, povařte v ní syrový brambor. Slanost by se měla stáhnout. V opačném případě dosolte. Kroupy vařte v dvojnásobku vody a pokud dobu jejich vaření chcete zkrátit, namočte je přes noc a vařte ve stejné vodě, abyste nepřišli o důležité živiny v nich obsažené!

přidejte na:
Vera

30. 05. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Skvělá klasika. Dělávám s různými obměnami. Přidávám špetku chilli.
Přidané ingredience: Špetka chilli

maruskaji 28. 02. 2013, 20:40

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi chutná klasicka udena polievka s krupami

Svetlana 18. 05. 2017, 15:21

Přidat komentář