Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Uzená polévka s kroupami

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 1h 10min
Celkový čas: 1h 25min , porce

1315 kalorií, 0.0g cukrů, 3.0g tuků, 24.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Uzená žebra povaříme s libečkem, bobkovými listy, novým kořením a pepřem do změknutí (cca 1 h - v tlakovém hrnci méně). Mezitím si uvaříme kroupy v neosolené vodě a nejlépe al dente. Po dovaření je řádně propláchneme. V hrnci si na sádle osmahneme dozlatova cibulku a přidáme kořenovou zeleninu a restujeme dozlatova. Na zeleninovou směs slijeme pak vývar z žeber. Obereme žebra a společně s kroupami je vložíme do polévky. Posledních 5 minut povaříme s majoránkou a petrželkou.

Bulb Tip k receptu

Pokud se zdá polévka přesolená, povařte v ní syrový brambor. Slanost by se měla stáhnout. V opačném případě dosolte. Kroupy vařte v dvojnásobku vody a pokud dobu jejich vaření chcete zkrátit, namočte je přes noc a vařte ve stejné vodě, abyste nepřišli o důležité živiny v nich obsažené!

Vera

30. 05. 2011, Recept navštíven: 5771x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Uzená žebra povaříme s libečkem, bobkovými listy, novým kořením a pepřem do změknutí (cca 1 h - v tlakovém ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Uzená polévka s kroupami Link-arrow

Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Skvělá klasika. Dělávám s různými obměnami. Přidávám špetku chilli.
Přidané ingredience: Špetka chilli

28. 02. 2013, 20:40

Přidat komentář

Facebook komentáře