Uzená polévka s kroupami
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Uzená žebra povaříme s libečkem, bobkovými listy, novým kořením a pepřem do změknutí (cca 1 h - v tlakovém hrnci méně). Mezitím si uvaříme kroupy v neosolené vodě a nejlépe al dente. Po dovaření je řádně propláchneme. V hrnci si na sádle osmahneme dozlatova cibulku a přidáme kořenovou zeleninu a restujeme dozlatova. Na zeleninovou směs slijeme pak vývar z žeber. Obereme žebra a společně s kroupami je vložíme do polévky. Posledních 5 minut povaříme s majoránkou a petrželkou.
Tip k receptu
Pokud se zdá polévka přesolená, povařte v ní syrový brambor. Slanost by se měla stáhnout. V opačném případě dosolte. Kroupy vařte v dvojnásobku vody a pokud dobu jejich vaření chcete zkrátit, namočte je přes noc a vařte ve stejné vodě, abyste nepřišli o důležité živiny v nich obsažené!
Vera30. 05. 2011