Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hovězí pečeně na víně s karlovarským knedlíkem

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 30min 3h 0min
Nutriční hodnoty
1384 kalorií 0.0g cukrů 95.0g tuků 101.0g bílkovin

Příprava

Hovězí maso osolíme a prošpikujeme kousky slaniny, což uděláme tak, že nakrojíme nožem otvory do masa, které zvětšíme prsty a vložíme do nich proužky slaniny. Nakrájené proužky mrkve, petržele, celeru opékáme zvolna na másle a cibulce spolu s pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Až je směs opečená dozlatova, přidáme cukr a zamícháme. Na této směsi pak opečeme maso z každé strany tak, aby se zatáhlo. Pak podlijeme cca 200 ml vody, přidáme rajčatový protlak, citron (na plátky) a ocet. Přiklopené pečeme v troubě na 180°C cca 1h30. Podléváme stále vodou. Maso pak vyjmeme a šťávu přivedeme k varu. Vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. Pak přilijeme trochu vody a víno. Vaříme 20 minut a jako poslední přidáme brusinkový kompot a dle chuti dosolíme nebo ne. Na talíři maso přelijeme omáčkou a podáváme s karlovarským knedlíkem.


Přidat na Pinterest
Vera

30. 05. 2011, Recept navštíven: 5230x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept vyžaduje dosť ingrediencií aj práce, ale stojí za to ho urobiť

29. 05. 2017, 20:52

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzerá to skvelé , ale je to aj velmi chutný recept

09. 06. 2017, 09:47

Přidat komentář
uschi3
Fotka ako z časopisu, vyzerá to nádherne a určite tak aj chutí.

uschi3 31. 05. 2011, 14:42

Vera
Děkuji uschi! Pochvala od mistra foceni, peceni a vareni vzdy potesi!!! :-) Bylo to trosku kysele na muj vkus. Priste bych tam ty citronky asi nedala :-)

Vera 31. 05. 2011, 20:46

Facebook komentáře