Hovězí pečeně na víně s karlovarským knedlíkem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
2h 30min

Celkový čas

3h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1384 kalorií
0.0g cukrů
95.0g tuků
101.0g bílkovin


Příprava

Hovězí maso osolíme a prošpikujeme kousky slaniny, což uděláme tak, že nakrojíme nožem otvory do masa, které zvětšíme prsty a vložíme do nich proužky slaniny. Nakrájené proužky mrkve, petržele, celeru opékáme zvolna na másle a cibulce spolu s pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Až je směs opečená dozlatova, přidáme cukr a zamícháme.

Na této směsi pak opečeme maso z každé strany tak, aby se zatáhlo. Pak podlijeme cca 200 ml vody, přidáme rajčatový protlak, citrón (na plátky) a ocet. Přiklopené pečeme v troubě na 180°C cca 1h30. Podléváme stále vodou. Maso pak vyjmeme a šťávu přivedeme k varu. Vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. Pak přilijeme trochu vody a víno. Vaříme 20 minut a jako poslední přidáme brusinkový kompot a dle chuti dosolíme nebo ne. Na talíři maso přelijeme omáčkou a podáváme s karlovarským knedlíkem.

přidejte na:
Vera

30. 05. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept vyžaduje dosť ingrediencií aj práce, ale stojí za to ho urobiť
hanka 29. 05. 2017, 22:52
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyzerá to skvelé , ale je to aj velmi chutný recept
palino 09. 06. 2017, 11:47