Hovězí pečeně na víně s karlovarským knedlíkem

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
2h 30min

Celkový čas

3h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1384 kalorií
0.0g cukrů
95.0g tuků
101.0g bílkovin


Příprava

Hovězí maso osolíme a prošpikujeme kousky slaniny, což uděláme tak, že nakrojíme nožem otvory do masa, které zvětšíme prsty a vložíme do nich proužky slaniny. Nakrájené proužky mrkve, petržele, celeru opékáme zvolna na másle a cibulce spolu s pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Až je směs opečená dozlatova, přidáme cukr a zamícháme. Na této směsi pak opečeme maso z každé strany tak, aby se zatáhlo. Pak podlijeme cca 200 ml vody, přidáme rajčatový protlak, citron (na plátky) a ocet. Přiklopené pečeme v troubě na 180°C cca 1h30. Podléváme stále vodou. Maso pak vyjmeme a šťávu přivedeme k varu. Vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. Pak přilijeme trochu vody a víno. Vaříme 20 minut a jako poslední přidáme brusinkový kompot a dle chuti dosolíme nebo ne. Na talíři maso přelijeme omáčkou a podáváme s karlovarským knedlíkem.

přidejte na:
Chybí obrázek

30. 05. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
recept vyžaduje dosť ingrediencií aj práce, ale stojí za to ho urobiť

29. 05. 2017, 20:52

Chybí obrázek
vyzerá to skvelé , ale je to aj velmi chutný recept

09. 06. 2017, 09:47

Přidat komentář
Chybí obrázek
Fotka ako z časopisu, vyzerá to nádherne a určite tak aj chutí.

uschi3 31. 05. 2011, 14:42

Chybí obrázek
Děkuji uschi! Pochvala od mistra foceni, peceni a vareni vzdy potesi!!! :-) Bylo to trosku kysele na muj vkus. Priste bych tam ty citronky asi nedala :-)

Vera 31. 05. 2011, 20:46

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.