Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Houskový knedlík

Houskový knedlík

Přidat na Pinterest

Název knedlík je německého původu a objevuje se již na začátku 14. století. Česky se knedlíku také říkalo a říká šiška. Houskový knedlík se vyrábí  z mouky, soli, droždí, špetky cukru a nakrájené starší housky. Mohou se přidat i kousky nakrájené slaniny a petrželky. Nechá se nakynout a potom vaří ve vodě, v páře či v hrnečku. Po vyjmutí se musí propíchat, aby vyšla pára a knedlíky byly kypré. Ze stejného důvodu je začerstva nekrájejte nožem, ale nití nebo speciálním kráječem. Jestli si na přípavu domácího knedlíku netroufáte, koupíte ho v každém obchodě. Nejčastěji se houskový knedlík používá jako příloha k omáčkám, masům a zelí. Oblíbený je nakrájený na kostičky, opečený a zadělaný s míchanými vajíčky, takto se hodí se jako rychlá večeře.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Chléb s knedlíkem a vejci

Chléb s knedlíkem a vejci

Starší krajíce chleba a plátky knedlíku nakrájíme na kostky. Pažitku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Vejce ro...

Hlíva s knedlíkem a vejci

Hlíva s knedlíkem a vejci

Oloupanou, nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme a restujeme as...

Knedlíčkové  špízy

Knedlíčkové špízy

Když připravujeme bramborové nebo houskové knedlíky, z části hmoty si připravíme i malé knedlíčky. Pokud js...

Hovězí pečeně na víně s karlovarským knedlíkem

Hovězí pečeně na víně s karlovarským knedlíkem

Hovězí maso osolíme a prošpikujeme kousky slaniny, což uděláme tak, že nakrojíme nožem otvory do masa, kter...

Obalovaná knedla ve vajíčku

Obalovaná knedla ve vajíčku

Vejce rozšleháme se solí a pepřem, obalíme v něm plátek knedlíku a dáme usmažit po obou stranách na rozpále...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Houskový knedlík Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře