Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Celer

Celerové koule s baby karotkou

Celerové koule s baby karotkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks celeru, 4 ks vejce, 150 g goudy, 4 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžička soli, 7 g pepře, 50 g hladké mouky, 1-2 lžíce polotučného mléka, 100 g strouhanky, 100 ml slunečnicového oleje, 16 ks baby karotky, 120 g másla, 50 ml javorového sirupu, 1 ks citrónu

Sýr nastrouháme nahrubo. Celer také nastrouháme nahrubo a obojí smícháme. Přidáme vejce, 2 lžíce tymiánu, sůl a pepř. Vhlkými dlaněmi tvarujeme kuličky, které obalíme v trojobalu - v mouce, ve vejcích s mlékem a ve strouhance. Smažíme je na olej...

Vyprošťovací zelná polévka

Vyprošťovací zelná polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 100 g mrkve, 100 g celeru, 100 g cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 ks ostravské klobásy, 2 ks bobkového listu, 1 sáček kyselého zelí, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce petrželové natě, 1 lžíce olivového oleje, 1,5 l hovězího vývaru

Na oleji opečeme mrkev, celer a cibuli nakrájené na kostičky a poté 10 minut dusíme (podlijeme troškou vývaru) spolu s bobkovým listem a klobásou nakrájenou na kostičky. Zalijeme vývarem, přidáme okapané a nakrájené zelí, osolíme, opepříme a 30 m...

Kreolská omáčka

Kreolská omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce melasy, 1/2 ks celeru, 1 lžíce oregana, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 100-400 ml drůbežího vývaru, 7 g soli, 7 g pepře, 1 ks papriky (kapie), 100 g rajčatového protlaku, 2 lžíce worcesterské omáčky, 8 ks cherry rajčátek, 1 lžíce bazalky

Na olivovém oleji zpěníme najemno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme melasu a nastrouhaný celer. Zasypeme bylinkami a podlijeme dvěma naběračkami vývaru. Dusíme 10 minut. Poté přidáme polovinu papriky nakrájené na kostky, sůl, pepř a rajčatový p...

Bramborová krémová polévka s houbami

Bramborová krémová polévka s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g brambor, 100 g mrkve, 100 g kořenové petržele, 100 g celeru, 100 g hub, 150 ml polotučného mléka, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžičky majoránky, 4 lžičky petrželové natě, 2 lžíce řepkového oleje

Brambory, mrkev, celer a petržel oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a zalijeme vodou tak, aby její hladina byla 1 cm nad zeleninou. Vaříme doměkka. Poté vlijeme mléko a vše rozmixujeme. Olej smícháme s petrželk...

Celerová mísa s mrkví a jablkem

Celerová mísa s mrkví a jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g celeru, 1 ks mrkve, 4 ks jablka, 4 lžíce crème fraîche, 1 lžíce másla

Celer, mrkev a jablka nakrájíme na malé kostičky. Povaříme 20 minut doměkka. Poté vše rozmixujeme. Vmícháme ostatní ingredience. Podáváme teplé.

Rychlá celerová pomazánka

Rychlá celerová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

7 lžíc majonézy, 3 lžíce dijonské hořčice, 1 ks citrónu, 1 ks celeru, 7 g soli, 7 g pepře

V misce smícháme majonézu, hořčici a citrónovou šťávu. Osolíme a opepříme. Celer oloupeme a poté nakrájíme na velmi tenké nudličky. Smícháme ho s majonézovou směsí, vychladíme a podáváme.

Zeleninový nákyp s řepným salátem

Zeleninový nákyp s řepným salátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 2 ks kořenové petržele, 2 ks mrkve, 1/4 ks celeru, 1 ks pórku, 2 ks řepy, 4 ks vejce, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce křenu, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžíce pažitky, 1/2 ks hlávkové kapusty, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička kmínu, 1/2 hrnku strouhanky, 1-2 špetky muškátového ořechu

Kapustu a červenou řepu nakrájíme na proužky a povaříme 10 minut. Mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, pórek na kolečka, křen nastrouháme najemno. Do hrníčku se strouhankou přilijeme trochu vývaru z kapusty, aby zvlhla. Cibuli nakrájí...

Sardské hovězí dršťky

Sardské hovězí dršťky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

700 g drštěk, 2 lžíce olivového oleje, 2 ks cibule, 3 ks česneku, 1/2 ks celeru, 1/2 ks chilli papričky, 1 hrst petrželové natě, 1/2 hrsti máty peprné, 80 ml bílého vína, 50 ml vinného octu, 4 lžíce parmazánu, 7 g soli, 7 g pepře, 2 ks tortilly, 100 ml rajčatového pyré

Nejprve si uvaříme dršťky: důkladně je umyjeme vodou a vaříme 30 minut. Poté slijeme a vaříme dalších 30 minut. Slijeme a vaříme hodinu doměkka. Poté je necháme vychladnout a překrájíme na kousky velikosti sousta. Cibuli, česnek a papriku nakráj...

Parmazánové passatelli s telecím

Parmazánové passatelli s telecím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

300 g telecí klížky, 50 g másla, 50 g mrkve, 50 g kořenové petržele, 50 g celeru, 1 ks cibule, 100 g strouhanky, 100 g parmazánu, 2 ks vejce, 1 špetka muškátového ořechu, 1/2 lžičky soli, 7 g pepře

Strouhanku smícháme s parmazánem a vejci a muškátovým oříškem. Vypracujeme hladké těsto a necháme přes noc uležet v lednici. Telecí kližku opečeme ze všech stran na másle, poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu. Zalijeme 1,5 litrem vody a ne...

Perlička ve slaninovém kabátku

Perlička ve slaninovém kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 prsa z perličky, 1 lžička soli, 100 g anglické slaniny, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 400 g brambor, 5 lžíc másla, 4 lžíce petrželové natě, 1/4 ks celeru, 3 ks mrkve, 1 ks kořenové petržele

Maso osolíme ze všech stran, pokud máme prsa s kůží, nemusíme kůži odstraňovat. Pokud máme slaninu v celku, nakrájíme ji na špalíčky a maso jí prošpikujeme. Pokud máme slaninu na plátky, maso v ní obalíme (můžeme zkombinovat i obě možnosti). M...

Zámecké ragú

Zámecké ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hovězích líček, 1+1 červená a žlutá cibule, 50 g anglické slaniny, 1 mrkev, 1/4 celeru, sůl, pepř, 1 lžička kurkumy, 1 lžička grilovacího koření, hovězí vývar, 300 g žampiónů, 1 lžička garam masaly, 1 lžička sušeného česneku, sójová omáčka, worcesterová omáčka, hladká mouka

Maso nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme cibuli a přidáme anglickou slaninu. Orestujeme, přidáme maso, nakrájenou (nastrouhanou) mrkev a celer, osolíme, opepříme, okořeníme kurkumou, grilovacím kořením, podlijeme vývarem (vodou) a dusíme skoro ...

Oháňková polévka s noky

Oháňková polévka s noky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí oháňky, 1 cibule, 1 mrkev, 1 kořenová petržel, 1/4 celeru, 5 ks nového koření, 2 ks bobkového listu, 1 lžička soli, 1/4 lžičky pepře, 1/2 květáku, 1 vejce, 3 lžíce krupice, 1 lžíce pažitky

Oháňku nakrájíme na kousky a dáme do hrnce. Cibuli, mrkev, petržel, celer oloupeme a nakrájíme na kousky a přidáme ji k oháňce. Přidáme všechno koření a zalijeme vodou tak, aby voda byla 2 cm nad okrajem masa. Na mírném plameni dusíme 1 hodin...

Butovská bramboračka

Butovská bramboračka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička sádla, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 hrst hub, pepř, kmín, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 1,5 l zeleninového vývaru, 2 brambory, 1 mrkev, 1 menší petržel, 1/4 celeru, 1 oloupané rajče, 1 bobkový list, 2 stroužky česneku, libeček, pažitka, majoránka

Na sádle rozpustíme kostičky slaniny, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zpěníme. Pak přihodíme houby (sušené předem namočíme), pepř, kmín, lehce osolíme a vydusíme do měkka. Zasypeme moukou, opražíme, zalijeme vývarem, vhodíme ostatní pokrájenou z...

Šípková omáčka

Šípková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g anglické slaniny, 2 cibule, 1 kg kančího masa na guláš, 2 mrkve, 1 kořenová petržel, 1/2 celeru, 2 rajčata, 2 lžičky skořice, 8 kuliček jalovce, 10 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžička majoránky, 30 g cukru krupice, 50 g švestkových povidel, 200 ml šípkového pyré, 300 ml červeného vína, 1,5 l zeleninového vývaru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 citrón

Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a společně je opékáme v hrnci. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran. Poté ho dáme stranou. Ke slanině přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, koření a cukr. Necháme zkaramelizovat. Poté při...

Mušle na pivě

Mušle na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks šalotky, 1 cibule, 4 lžíce olivového oleje, 200 g celeru, 1,5 kg Slávek jedlých, 1 l černého piva, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 ks bobkového listu, 2 lžíce másla, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Šalotku a cibuli nakrájíme na jemno, celer nastrouháme. Vše smažíme na oleji. Po 5 minutách přidáme slávky, pivo, bobkový list a dusíme 5-8 minut. Slávky, které se neotevřely vyhodíme, zbytek dáme stranou. Šťávu zahustíme máslem, dochutíme solí a ...

Waldorfský celerový salát

Waldorfský celerový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g celeru, 2 ks jablka, 1 sklenka zakysané smetany, 1 dcl citronové šťávy, 4 lžíce majonézy, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1/2 lžička cukru krupice, 3 lžičky Brandy, 1 hrst vlašských ořechů

Celer a jablka očistíme a pokrájíme na tenké proužky, které pokapeme citronovou šťávou a promícháme. Smetanu ušleháme s majonézou do pěny, ochutíme solí, pepřem, cukrem a brandy. Lehce vmícháme do salátu a nakonec přidáme nasekané vlašské ořechy.

Babiččina celerová omáčka

Babiččina celerová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celer, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce octu, 1 balení sladké smetany, 1/2 sklenka vody, špetka soli, špetka pepře

Nastrouhaný celer podusíme na másle, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dobře provaříme. Před dohotovením přidáme smetanu a ještě chvíli povaříme. Omáčku podáváme k masu.

Aspik z nožiček

Aspik z nožiček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, troška bobkového listu, 30 g celeru, 30 g cibule, 30 g mrkve, troška nového koření, 0,5 dcl octu, troška pepře, 30 g petržele, špetka soli, 1 vepřových nožiček, 1/2 l vody

V osolené a okyselené vodě vaříme nožičku se zeleninou a kořením do měkka (vodu stále doléváme na 1/2). Procedíme, necháme ztuhnout a sebereme z povrchu všechnu mastnotu. Pak dáme aspik rozehřát a můžeme dochutit octem a solí. Necháme vychladit a ...

Slepice s houbovou omáčkou

Slepice s houbovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepice, 100 g hub, 1/2 celeru, 1 kořenová petržel, 50 g hladké mouky, 50 g másla, 1/2 lžičky soli, 1 l vody

Slepici dáme do hrnce (nebo papiňáku) s osolenou vodou a vaříme pod pokličkou. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky. Asi po půl hodině přidáme kořenovou zeleninu a nakrájené houby (můžou být i sušené). Vaříme pokud maso není měkké. Nepodl...

Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jehněčí kýty , 3 stroužky česneku, 2 g rozmarýnu , 10 g mrkve, 10 g celeru, 5 g cibule žluté , 1,5 dl červeného vína, 20 g brusinek , 150 g šťouchaných brambor, 5 g pažitky, sůl, pepř, 5 cl olivového oleje

Jehněčí kýtu osolíme a opepříme a naložíme do olivového oleje. Přidáme rozmarýn a česnek, celé přikryjeme a pečeme do rozpadnutí při cca 110°C (3 až 4 hodiny). Uvaříme brambory do měkka ve vroucí osolené vodě a rozmixujeme s pažitkou. Podusíme koř...

Hovězí guláš s olivami

Hovězí guláš s olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního, 4 cibule, 2 mrkve, 1/4 celeru, 3 lžíce sádla, 3 lžíce rajčatového protlaku, špetka soli, špetka pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 20 g hladké mouky, 20 g slunečnicového oleje, 80 g oliv

Na sádle osmahneme cibuli, přidáme maso na kostičky a orestujeme, osolíme,opepříme. Přidáme protlak, nové koření, bobkový list, všechno podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Na nudličky nakrájíme celer a mrkev a vmícháme k téměř měkkému masu. Z ...

Základ celerové omáčky

Základ celerové omáčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g celeru, 5 g tuku, 10 g jíšky, špetka soli, špetka pepře, troška celerové natě

Celer osmažíme na tuku, podlijeme bujónem, osolíme, okořeníme, povaříme do měkka, zahustíme jíškou a procedíme. Ochutíme a ozdobíme zelenou natí.

Jednoduchá polévka z celeru

Jednoduchá polévka z celeru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g celeru, 2,3 dcl vývaru, 5 g tuku, špetka soli, troška pepře, 10 g jíšky, troška celerové natě

Na kostičky pokrájený celer osmahneme na tuku, osolíme, opepříme, přidáme vývar, po chvíli celerovou nať a vaříme do měkka. Před koncem vaření zahustíme jíškou. Levné a jednoduché :)

Zapečený celer s vejci a slaninou

Zapečený celer s vejci a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g celeru, 1 vejce, 0,3 dcl smetany, 10 g slaniny, troška celerové natě

Uvařený celer nastrouháme na hrubším struhadle, osolíme, promícháme se zelenou natí, po zahřátí v troubě zalijeme vejcem rozmíchaným se smetanou a upečeme do žluta. Kdo má chuť může celer před přípravou osmahnout na slanině.

Bylinkový chřest s pošírovaným vejcem a celerovou strouhankou

Bylinkový chřest s pošírovaným vejcem a celerovou strouhankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 zelené chřesty, tymián, 1 vejce, 100 g celeru, olej, 5 g másla, troška octu

Potřebujeme 3 ks zeleného chřestu, ze kterých odkrojíme dřevnatý konec, svážeme provázkem k sobě s tymiánem a dáme vařit do osolené vody na cca 3 – 5 minut. Po uvaření dáme zchladit do ledové vody pro udržení zelené barvy. Do osolené a s troškou o...

stránka: