Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
4h 0min

Celkový čas

4h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

177 kalorií
1.0g cukrů
0.0g tuků
6.0g bílkovin


Příprava

Jehněčí kýtu osolíme a opepříme a naložíme do olivového oleje. Přidáme rozmarýn a česnek, celé přikryjeme a pečeme do rozpadnutí při cca 110°C (3 až 4 hodiny). Uvaříme brambory do měkka ve vroucí osolené vodě a rozmixujeme s pažitkou. Podusíme kořenovou zeleninu a povaříme s jehněčím vývarem, přidáme červené víno a brusinky.

přidejte na:
Šéfredaktor

14. 06. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Roxana
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Dlouho jsme jehněčí neměli, je dost drahé a málokdy ho seženu. Nemusím jej často, ale jinak je výborné, recept bezvadný, jen ještě podotknu, že je nutno podávat vždy ihned, jakmile se maso ochladí, není dobré.
Přidané ingredience: Výborný recept!

Roxana 15. 06. 2013, 09:07

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Jehněčí maso se dost těžko schání

heladon 05. 04. 2015, 08:00

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
jahnacina urobena na velmi dobrý sposob, chutná

hanka 29. 03. 2016, 13:21

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi dobrý recept

Svetlana 18. 01. 2017, 13:40

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept zaujímavý, len zohnať jahňacie mäso

katka16031 12. 06. 2019, 10:03

Přidat komentář