Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 4h 0min
Celkový čas: 4h 20min , porce

177 kalorií, 1.0g cukrů, 0.0g tuků, 6.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Jehněčí kýtu osolíme a opepříme a naložíme do olivového oleje. Přidáme rozmarýn a česnek, celé přikryjeme a pečeme do rozpadnutí při cca 110°C (3 až 4 hodiny). Uvaříme brambory do měkka ve vroucí osolené vodě a rozmixujeme s pažitkou. Podusíme kořenovou zeleninu a povaříme s jehněčím vývarem, přidáme červené víno a brusinky.

Barbora Šumná

14. 06. 2013, Recept navštíven: 1252x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Jehněčí kýta na fazolce

Jehněčí kýta na fazolce

Maso naporcujeme. Pepř smícháme s přetlačeným česnekem a směsí potřeme maso. Pak prudce opečeme z obou stra...

Jehněčí kýta plněná vejci

Jehněčí kýta plněná vejci

Větší jehněčí kýtu vykostíme, odstraníme z ní tuk a protkneme ji slaninou. Vyhloubíme dutinu - kapsu, vsune...

Jehněčí kýta s brambory a fazolí

Jehněčí kýta s brambory a fazolí

Fazuľu preberieme, umyjeme a večer ju namočíme do studenej vody, aby zmäkla. Ráno ju uvaríme. Umyté mäso po...

Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Jehněčí kýtu osolíme a opepříme a naložíme do olivového oleje. Přidáme rozmarýn a česnek, celé přikryjeme a...

Pečená jehněčí kýta

Pečená jehněčí kýta

Smícháme utřený česnek, polovinu oregana, citrónovou šťávu a kůru, olej a špetku soli. Jehněčí kýtu nařízn...

Zobrazit všechny podobné recepty k Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny Link-arrow

Přidat recenzi
Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dlouho jsme jehněčí neměli, je dost drahé a málokdy ho seženu. Nemusím jej často, ale jinak je výborné, recept bezvadný, jen ještě podotknu, že je nutno podávat vždy ihned, jakmile se maso ochladí, není dobré.
Přidané ingredience: Výborný recept!

15. 06. 2013, 09:07

heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Jehněčí maso se dost těžko schání

05. 04. 2015, 08:00

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jahnacina urobena na velmi dobrý sposob, chutná

29. 03. 2016, 13:21

Přidat komentář

Facebook komentáře