Oháňková polévka s noky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Oháňku nakrájíme na kousky a dáme do hrnce.
Cibuli, mrkev, petržel, celer oloupeme a nakrájíme na kousky a přidáme ji k oháňce.
Přidáme všechno koření a zalijeme vodou tak, aby voda byla 2 cm nad okrajem masa.
Na mírném plameni dusíme 1 hodinu, pak odstraníme pěnu a zeleninu a na mírném plameni vaříme další hodinu.
Květák rozebereme na růžičky a povaříme 15 minut v osolené vodě.
Smícháme vejce s krupicí, nasekanou pažitkou a špetkou soli. Necháme 15 minut odstát.
Vývar přecedíme přes sítko a přivedeme k varu. Lžící ukrajujeme pažitkové noky a 15 minut je vaříme ve vývaru.
Na konci vaření přidáme květák a uvařenou zeleninu nakrájenou na nudličky. Prohřejeme a můžeme podávat.
Tip k receptu
Květák můžeme vařit v polévce současně s noky. Doba vaření je stejná.
sonizna13. 10. 2015