Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Oháňková polévka s noky

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 15min 2h 30min
Nutriční hodnoty
244 kalorií 0.0g cukrů 6.0g tuků 11.0g bílkovin

Příprava

Oháňku nakrájíme na kousky a dáme do hrnce.
Cibuli, mrkev, petržel, celer oloupeme a nakrájíme na kousky a přidáme ji k oháňce.
Přidáme všechno koření a zalijeme vodou tak, aby voda byla 2 cm nad okrajem masa.
Na mírném plameni dusíme 1 hodinu, pak odstraníme pěnu a zeleninu a na mírném plameni vaříme další hodinu.
Květák rozebereme na růžičky a povaříme 15 minut v osolené vodě.
Smícháme vejce s krupicí, nasekanou pažitkou a špetkou soli. Necháme 15 minut odstát.
Vývar přecedíme přes sítko a přivedeme k varu. Lžící ukrajujeme pažitkové noky a 15 minut je vaříme ve vývaru.
Na konci vaření přidáme květák a uvařenou zeleninu nakrájenou na nudličky. Prohřejeme a můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

Květák můžeme vařit v polévce současně s noky. Doba vaření je stejná.


Přidat na Pinterest
sonizna

13. 10. 2015, Recept navštíven: 638x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zas nejak ina polievka

14. 10. 2015, 10:38

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná polevka

15. 10. 2015, 20:06

planeta
Restaurant_star
super, přidala bych i trošku sušeného libečku
Přidané ingredience: libeček

26. 10. 2015, 15:46

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskusam s libečkem

02. 11. 2015, 12:08

Přidat komentář

Facebook komentáře