Krevetová polévka s noky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cibuli, česnek, mrkev, celer a rajče oloupeme a vcelku vložíme do studené vody (asi 1,5 litru), uvedeme do varu, vložíme filé a celý pepř a vaříme na malém ohni asi 30 minut. Mezitím si připravíme noky. Rozšleháme vejce, postupně přidáme dětskou krupici, osolíme a okořeníme špetkou muškátového květu. Rybí polévku scedíme, vývar opět uvedeme do varu a klademe do něj lžičkou vytvarované noky. Vaříme 8 minut. Po 3 minutách varu vložíme rozmrazené krevety a dovaříme společně s noky. Stáhneme z ohně a přikryté pokličkou necháme 10 minut dojít. Vychladlou mrkev a celer nahrubo nastrouháme, vložíme do polévky a prohřejeme. Polévku podle chutí přisolíme, opepříme, příp. dochutíme tabaskem a citrónovou šťávou. Polévku ozdobíme omytou petrželkou.
Tip k receptu
Vařené filé samozřejmě dále zpracujeme - najemno posekáme, přidáme najemno nastrouhanou mrkev a celer, opepříme, pokapeme citronem, ochutíme hořčicí a nadrobno nasekanými kapary, přidáme majonézu, případně s jogurtem, a vše dobře promícháme. Falešnou humrovou majonézu podle potřeby přisolíme a přichutíme a mažeme na krajíčky celozrnné bagety.
kaccka22. 01. 2010