Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Slepice s houbovou omáčkou

Slepice s houbovou omáčkou
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 1h 10min
Celkový čas: 1h 30min , porce

580 kalorií, 1.0g cukrů, 42.0g tuků, 11.0g bílkovin

Příprava

Slepici dáme do hrnce (nebo papiňáku) s osolenou vodou a vaříme pod pokličkou. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky. Asi po půl hodině přidáme kořenovou zeleninu a nakrájené houby (můžou být i sušené). Vaříme pokud maso není měkké. Nepodléváme, aby vývar nebyl zředěný. Jakmile je slepice měkká tak ji vyndáme a maso obereme. Na pánvičce si z másla a mouky připravíme zlatavou jíšku, kterou přidáme za stálého míchání do vývaru. Ještě chvíli povaříme a nakonec přidáme obrané maso a dochutíme solí.

Bulb Tip k receptu

Můžeme nastrouhat i trošku muškátového oříšku.

pavlinf

10. 07. 2013, Recept navštíven: 1057x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Slepice s houbovou omáčkou

Slepice s houbovou omáčkou

Slepici dáme do hrnce (nebo papiňáku) s osolenou vodou a vaříme pod pokličkou. Mezitím si nakrájíme zelenin...

Zobrazit všechny podobné recepty k Slepice s houbovou omáčkou Link-arrow

Přidat recenzi
Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Chuť se vylepší přidáním pár kuliček pepře, nového koření - toho méně a bobkovým listem, dávám - krom bobkového listu do nerezového čajítka, abych to v omáčce pak nehonila...
Přidané ingredience: Divoké koření

11. 07. 2013, 13:27

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept na vyskúšanie

09. 12. 2015, 11:25

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam tiež

22. 12. 2015, 13:44

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
korenie pridam ake mama, a je to velmi chutne

06. 03. 2016, 19:29

Přidat komentář

Facebook komentáře