Slepice s houbovou omáčkou

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 10min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

580 kalorií
1.0g cukrů
42.0g tuků
11.0g bílkovin


Příprava

Slepici dáme do hrnce (nebo papiňáku) s osolenou vodou a vaříme pod pokličkou. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky. Asi po půl hodině přidáme kořenovou zeleninu a nakrájené houby (můžou být i sušené). Vaříme pokud maso není měkké. Nepodléváme, aby vývar nebyl zředěný. Jakmile je slepice měkká tak ji vyndáme a maso obereme. Na pánvičce si z másla a mouky připravíme zlatavou jíšku, kterou přidáme za stálého míchání do vývaru. Ještě chvíli povaříme a nakonec přidáme obrané maso a dochutíme solí.

Tip k receptu

Můžeme nastrouhat i trošku muškátového oříšku.

přidejte na:
Chybí obrázek

10. 07. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Roxana
Chuť se vylepší přidáním pár kuliček pepře, nového koření - toho méně a bobkovým listem, dávám - krom bobkového listu do nerezového čajítka, abych to v omáčce pak nehonila...
Přidané ingredience: Divoké koření

11. 07. 2013, 13:27

Chybí obrázek
vyborný recept na vyskúšanie

09. 12. 2015, 11:25

Chybí obrázek
vyskúšam tiež

22. 12. 2015, 13:44

Chybí obrázek
korenie pridam ake mama, a je to velmi chutne

06. 03. 2016, 19:29

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.