Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Slepice s houbovou omáčkou

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 10min 1h 30min
Nutriční hodnoty
580 kalorií 1.0g cukrů 42.0g tuků 11.0g bílkovin

Příprava

Slepici dáme do hrnce (nebo papiňáku) s osolenou vodou a vaříme pod pokličkou. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky. Asi po půl hodině přidáme kořenovou zeleninu a nakrájené houby (můžou být i sušené). Vaříme pokud maso není měkké. Nepodléváme, aby vývar nebyl zředěný. Jakmile je slepice měkká tak ji vyndáme a maso obereme. Na pánvičce si z másla a mouky připravíme zlatavou jíšku, kterou přidáme za stálého míchání do vývaru. Ještě chvíli povaříme a nakonec přidáme obrané maso a dochutíme solí.

Bulb Tip k receptu

Můžeme nastrouhat i trošku muškátového oříšku.


Přidat na Pinterest
pavlinf

10. 07. 2013, Recept navštíven: 1211x


Přidat recenzi
Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Chuť se vylepší přidáním pár kuliček pepře, nového koření - toho méně a bobkovým listem, dávám - krom bobkového listu do nerezového čajítka, abych to v omáčce pak nehonila...
Přidané ingredience: Divoké koření

11. 07. 2013, 13:27

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept na vyskúšanie

09. 12. 2015, 11:25

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam tiež

22. 12. 2015, 13:44

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
korenie pridam ake mama, a je to velmi chutne

06. 03. 2016, 19:29

Přidat komentář

Facebook komentáře