Slepice s houbovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 10min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
580
kalorií
1.0g
cukrů
42.0g
tuků
11.0g
bílkovin
Příprava
Slepici dáme do hrnce (nebo papiňáku) s osolenou vodou a vaříme pod pokličkou. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky. Asi po půl hodině přidáme kořenovou zeleninu a nakrájené houby (můžou být i sušené). Vaříme pokud maso není měkké. Nepodléváme, aby vývar nebyl zředěný. Jakmile je slepice měkká tak ji vyndáme a maso obereme. Na pánvičce si z másla a mouky připravíme zlatavou jíšku, kterou přidáme za stálého míchání do vývaru. Ještě chvíli povaříme a nakonec přidáme obrané maso a dochutíme solí.
Tip k receptu
Můžeme nastrouhat i trošku muškátového oříšku.
pavlinf10. 07. 2013
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: Divoké koření
Roxana 11. 07. 2013, 15:27
© 2024, Railsformers s.r.o.