Knedlíčky s houbovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Housky v míse nadrobíme a pokapeme horkým mlékem. Necháme zhruba 15 minut odpočinout, aby se mléko nasáklo do housek. Bylinky opereme, osušíme a nakrájíme nadrobno.
K houskám přidáme nasekané bylinky a vejce. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Z hmoty vytvoříme knedlíčky dle naší požadované velikosti. Necháme odpočívat a mezitím si připravíme omáčku.
Na omáčku očistíme žampiony, případně jim oloupeme hlavičky a nakrájíme je na plátky. V kastrolu rozehřejeme máslo a žampiony na něm opečeme. Přilijeme vývar a dusíme přibližně 10 minut na mírném ohni. Přimícháme zakysanou smetanu, zahustíme jíškou a ochutíme. Omytou petrželku na omáčku natrháme na lístky, případně nasekáme a zamícháme do omáčky, kterou následně stáhneme z ohně.
Knedlíčky vaříme ve vroucí osolené vodě zvolna asi 15 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a podáváme s žampionovou omáčkou.
Tip k receptu
Knedlíčky budou ještě chutnější, když do nich přimícháme 50 g na kostičky nakrájené a vyškvařené anglické slaniny.
Ellis28. 05. 2011