Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Houska

Houska

Přidat na Pinterest

Druh jemného pečiva, vyrábí se převážně z pšeničné mouky, soli, droždí, cukru, tuku, emulgátorů a vody. Má oválný tvar, který se získá spletením několika pruhů. Na povrchu se sype solí, kmínem, mákem nebo různými semínky. Můžete si vybírat z opravdu široké nabídky housek od obyčejných přes celozrnné s přídavkem jiného druhu mouky, například pohankové, jáhlové nebo špaldové až po bezlepkové. Houska je pečivo určené k přímé spotřebě, chutná obložená s uzeninou, sýrem, máslem i sladkým džemem. Podává se k polévkám nebo gulášům. Starší housky upotřebíte do žemlovky, do knedlíků či do karbenátek z masa, luštěnin i zeleniny. Z tvrdých si můžete namlít strouhanku.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Sendvič s trhaným kuřecím masem

Sendvič s trhaným kuřecím masem

Kuřecí stehna zbavíme kůže a potřeme je směsí z oleje a grilovacího koření. Po třiceti minutách marinován...

Bůček s nádivkou z bylinek a černého piva

Bůček s nádivkou z bylinek a černého piva

Nejprve si připravíme nádivku – housky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Uzené maso nakrájíme na kos...

Burger z lososa

Burger z lososa

Lososa osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na oleji dozlatova. Housku rozpůlíme, na spodek dáme ...

Caesar burgery

Caesar burgery

Krůtí maso buď koupíme už mleté nebo si jej sami pomeleme. Rajčata nakrájíme na plátky, salát rozebereme ...

Losos v citrónové krustě s bylinkovými bramborami

Losos v citrónové krustě s bylinkovými bramborami

Housku (ciabattu) nastrouháme a smícháme ji se strouhanou citrónovou kůrou. Rybu osolíme, opepříme a obal...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Houska Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře