Caesar burgery
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
20min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
1200
kalorií
0.0g
cukrů
14.0g
tuků
136.0g
bílkovin
Příprava
Krůtí maso buď koupíme už mleté nebo si jej sami pomeleme.
Rajčata nakrájíme na plátky, salát rozebereme na listy, parmezán nastrouháme a ančovičky a cibuli nakrájíme na jemno. Česnek utřeme.
Smícháme česnek, ančovičku, citronovou šťávu, 2 lžíce parmezánu a dvě třetiny petrželky. Polovinu této směsi smícháme s jogurtem a dáme stranou. Druhou polovinu smícháme dále s cibulí, osolíme, opepříme. Tuto druhou směs rozdělíme na 4 burgery, které 15-20 minut pečeme na 200 °C.
Bulky potřeme odloženou směsí, přidáme salátové listy, rajčata a burgery, které posypeme zbylým parmezánem a petrželkou.
Podáváme se zbylým řeckým salátem, zakapaným zbylou jogurtovou zálivkou.
Tip k receptu
Řecký jogurt použijeme nízkotučný.
sonizna10. 02. 2016
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.