Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
římský salát

římský salát

Přidat na Pinterest
Listová zelenina. Svrchní listy jsou výrazněji a tmavěji zelené a pod nimi se nacházejí světlejší listy. Je křehký, při konzumaci křupe v ústech a jeho chuť je sladká. Svrchní listy mohou být nahořklé, proto je v kuchyni nevyužíváme. Obsahuje vitamíny a minerály, jako je vitamín A, C, B. Velice kladně působí na hladinu cholesterolu v krvi a jeho konzumace ovlivňuje stav našich cév. Konzumujeme jej samotný, upravený se zálivkou, ale vynikající je upraven netradičně – spojení s banánem, jahodami a zakysanou smetanou je neobvyklé, ale velice chutné. Můžeme přidat také rozinky, mandle nebo jiné oříšky.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Bagety s rajčatovo-sardelovou pastou

Bagety s rajčatovo-sardelovou pastou

Nadrobno nakrájená rajčata smícháme se sardinkami, které jsme rozdrtily vidličkou, s najemno nasekanými byl...

Caesar burgery

Caesar burgery

Krůtí maso buď koupíme už mleté nebo si jej sami pomeleme. Rajčata nakrájíme na plátky, salát rozebereme ...

Teplý salát s uzenou makrelou

Teplý salát s uzenou makrelou

Fazolky povaříme 4 minuty v osolené vodě. Poté je přelijeme studenou vodou. Smícháme je se salátovými lis...

Barevný salát s malinami

Barevný salát s malinami

Připravíme si zálivku: smícháme ocet, olej a třtinový cukr. Do této zálivky dáme najemno nakrájené ředkvičk...

Salát s olivami a parmskou šunkou

Salát s olivami a parmskou šunkou

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vystydnout. Šunku nakrájíme na velmi tenké plátky a rozdělíme je na 4 tal...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí římský salát Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře