Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Sardelka (ančovička)

Sardelka (ančovička)

Přidat na Pinterest
Drobná ryba, vyskytuje se od Severního moře až po pobřeží Francie, pravé ančovičky pocházejí pouze ze Středozemního moře. Tyto stříbrné rybky jsou velice oblíbené pro svou nezaměnitelnou chuť. Jemné maso je k dostání především ve formě filet. Jsou nakládány do olejových směsí s kořením, které ještě více podtrhuje jejich chuť. Oblíbená worcesterová omáčka také obsahuje sardelky. Můžeme je také koupit zpracované jako sardinky – v konzervách. Můžeme je využít k ozvláštnění chuti nejrůznějších omáček, často jsou přidávány na pizzu. Jako každá ryba, obsahuje i ančovička omega 3 mastné kyseliny, které jsou pro naše tělo důležité. Maso je také bohaté na vápník a železo.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Caesar burgery

Caesar burgery

Krůtí maso buď koupíme už mleté nebo si jej sami pomeleme. Rajčata nakrájíme na plátky, salát rozebereme ...

Zapečená rajčata s mozzarellou

Zapečená rajčata s mozzarellou

Rajčata přepůlíme a zbavíme semínek. Semínka z rajčat a ciabattu nakrájíme na kostičky a smícháme s nakrá...

Mozzarella in carrozza

Mozzarella in carrozza

Na čtyři plátky chleba dáme mozzarellu, půlku ančovičky, bazalku a další plátek mozzarelly. Měly bychom tak...

Těstovinový salát s paprikou a čekankou

Těstovinový salát s paprikou a čekankou

Červenou papriku pečeme 15 minut na 200 °C, poté ji dáme do mikrotenového sáčku zapařit. Mezitím si uvaří...

Ančovičkový salát s kapary

Ančovičkový salát s kapary

Připravíme si zálivku: z citrónu nastrouháme kůru a smícháme ji s olivovým olejem a dvěma lžícemi citrónové...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Sardelka (ančovička) Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře