Sardelka (ančovička)

Sardelka (ančovička)

Drobná ryba, vyskytuje se od Severního moře až po pobřeží Francie, pravé ančovičky pocházejí pouze ze Středozemního moře. Tyto stříbrné rybky jsou velice oblíbené pro svou nezaměnitelnou chuť. Jemné maso je k dostání především ve formě filet. Jsou nakládány do olejových směsí s kořením, které ještě více podtrhuje jejich chuť. Oblíbená worcesterová omáčka také obsahuje sardelky. Můžeme je také koupit zpracované jako sardinky – v konzervách. Můžeme je využít k ozvláštnění chuti nejrůznějších omáček, často jsou přidávány na pizzu. Jako každá ryba, obsahuje i ančovička omega 3 mastné kyseliny, které jsou pro naše tělo důležité. Maso je také bohaté na vápník a železo.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.