Perlička ve slaninovém kabátku

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1236 kalorií
0.0g cukrů
101.0g tuků
19.0g bílkovin


Příprava

Maso osolíme ze všech stran, pokud máme prsa s kůží, nemusíme kůži odstraňovat.
Pokud máme slaninu v celku, nakrájíme ji na špalíčky a maso jí prošpikujeme. Pokud máme slaninu na plátky, maso v ní obalíme (můžeme zkombinovat i obě možnosti).
Mrkev, celer a petržel nakrájíme na špalíčky a dáme do pekáčku. Na zeleninu položíme prsa z perličky.
Pečeme asi hodinu na 160 °C.
Mezitím oloupeme brambory (nejlepší jsou malé, kulaté brambůrky), podle velikosti nakrájíme a uvaříme je do měkka. Pokud máme nové brambory, můžeme je nechat i se slupkou.
V bramborách necháme rozpustit máslo, přidáme nasekanou petrželku a nahrubo rozmačkáme.
Perličku podáváme s petrželkovými brambory.

Tip k receptu

Lépe se maso špikuje, pokud špalíčky slaniny necháme na pár minut v mrazáku.

přidejte na:
Chybí obrázek

30. 11. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vynikajúce

01. 12. 2015, 16:07

Chybí obrázek
trebalo by to vyskúšať

01. 12. 2015, 16:17

Chybí obrázek
Může to být dobré, ale maso z perličky pro mě není dostupné

07. 12. 2015, 16:46

Chybí obrázek
dalo by sa ked bude maso

08. 12. 2015, 15:27

Chybí obrázek
mäso nedostižné

15. 12. 2015, 15:56

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.