Perlička ve slaninovém kabátku
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso osolíme ze všech stran, pokud máme prsa s kůží, nemusíme kůži odstraňovat.
Pokud máme slaninu v celku, nakrájíme ji na špalíčky a maso jí prošpikujeme. Pokud máme slaninu na plátky, maso v ní obalíme (můžeme zkombinovat i obě možnosti).
Mrkev, celer a petržel nakrájíme na špalíčky a dáme do pekáčku. Na zeleninu položíme prsa z perličky.
Pečeme asi hodinu na 160 °C.
Mezitím oloupeme brambory (nejlepší jsou malé, kulaté brambůrky), podle velikosti nakrájíme a uvaříme je do měkka. Pokud máme nové brambory, můžeme je nechat i se slupkou.
V bramborách necháme rozpustit máslo, přidáme nasekanou petrželku a nahrubo rozmačkáme.
Perličku podáváme s petrželkovými brambory.
Tip k receptu
Lépe se maso špikuje, pokud špalíčky slaniny necháme na pár minut v mrazáku.
sonizna30. 11. 2015