Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Perlička ve slaninovém kabátku

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
1236 kalorií 0.0g cukrů 101.0g tuků 19.0g bílkovin

Příprava

Maso osolíme ze všech stran, pokud máme prsa s kůží, nemusíme kůži odstraňovat.
Pokud máme slaninu v celku, nakrájíme ji na špalíčky a maso jí prošpikujeme. Pokud máme slaninu na plátky, maso v ní obalíme (můžeme zkombinovat i obě možnosti).
Mrkev, celer a petržel nakrájíme na špalíčky a dáme do pekáčku. Na zeleninu položíme prsa z perličky.
Pečeme asi hodinu na 160 °C.
Mezitím oloupeme brambory (nejlepší jsou malé, kulaté brambůrky), podle velikosti nakrájíme a uvaříme je do měkka. Pokud máme nové brambory, můžeme je nechat i se slupkou.
V bramborách necháme rozpustit máslo, přidáme nasekanou petrželku a nahrubo rozmačkáme.
Perličku podáváme s petrželkovými brambory.

Bulb Tip k receptu

Lépe se maso špikuje, pokud špalíčky slaniny necháme na pár minut v mrazáku.


Přidat na Pinterest
sonizna

30. 11. 2015, Recept navštíven: 806x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajúce

01. 12. 2015, 16:07

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
trebalo by to vyskúšať

01. 12. 2015, 16:17

Jana Smidži
Restaurant_star
Může to být dobré, ale maso z perličky pro mě není dostupné

07. 12. 2015, 16:46

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dalo by sa ked bude maso

08. 12. 2015, 15:27

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
mäso nedostižné

15. 12. 2015, 15:56

Přidat komentář

Facebook komentáře