Medailonky ve slaninovém kabátku
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
4228
kalorií
0.0g
cukrů
420.0g
tuků
122.0g
bílkovin
Příprava
Vepřové maso nakrájíme na medailonky a lehce naklepeme. Okořeníme pepřem, kmínem a solí. Obalíme slaninou - tu upevníme např. kovovou jehlicí nebo omotáme nití (pokud nití, stačí 2x omotat a nevázat). Medailonky zprudka z obou stran opečeme do zlatohněda a pak necháme "dojít" pod pokličkou, zejména když jsme použili křehkou panenku nebo váleček z kýty. Hotové medailonky servírujeme s brusinkovou omáčkou.
Tip k receptu
Zpestřit lze salátem - hlávkovým nebo ledovým.
Místo brusinkové omáčky můžeme použít brusinkový kompot.
10. 12. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.