Medailonky ve slaninovém kabátku

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

4228 kalorií
0.0g cukrů
420.0g tuků
122.0g bílkovin


Příprava

Vepřové maso nakrájíme na medailonky a lehce naklepeme. Okořeníme pepřem, kmínem a solí. Obalíme slaninou - tu upevníme např. kovovou jehlicí nebo omotáme nití (pokud nití, stačí 2x omotat a nevázat). Medailonky zprudka z obou stran opečeme do zlatohněda a pak necháme "dojít" pod pokličkou, zejména když jsme použili křehkou panenku nebo váleček z kýty. Hotové medailonky servírujeme s brusinkovou omáčkou.

Tip k receptu

Zpestřit lze salátem - hlávkovým nebo ledovým.
Místo brusinkové omáčky můžeme použít brusinkový kompot.

přidejte na:
Ajaja

10. 12. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept vyskúšaný, vydarený

majka 22. 11. 2016, 22:07

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo vynikajuce madailonky

palino 09. 04. 2018, 19:33

Přidat komentář