Opečené brambory ve slaninovém kabátku s dušeným zelím
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Hlávkové zelí očistíme,rozpůlíme a odstraníme koštál.Hlávku pečlivě omyjeme a nakrouháme na nudličky.Papriku rozpůlíme,očistíme,omyjeme a nakrájíme na nudličky.Cibuli posekáme nadrobno,česnek prolisujeme a společně se zelím a paprikou opečeme na horkém másle.Poté zeleninu osolíme,opepříme,ochutíme mletou paprikou, octem balsamico a hořčicí a dusíme na mírném ohni přibližně 12 minut.Brambory oloupeme,rozpůlíme a částečně vydlabeme.Smícháme strouhaný sýr,smetanu,bylinkový měkký sýr a pažitku,osolíme,opepříme a okořeníme mletou paprikou.Brambory naplníme sýrovou směsí,půlky k sobě opatrně přiložíme,pak je obalíme anglickou slaninou a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova.Takto připravené brambory rozdělíme na talíře a obložíme dušeným zelím.
jirina196721. 01. 2010
Ingredience
- 1 ks červené papriky (kapie)
- 1 ks cibule
- 350 g hlávkového zelí
- 400 g brambor uvařených ve slupce
- 150 g strouhaného Ementalu
- 2 lžíce bylinkového taveného sýru
- 150 g plátkové anglické slaniny
- 2 lžíce másla
- sůl
- mletá paprika
- 4 lžíce aceto balsamico (balzamikový ocet)
- 1 lžíce hořčice
- 5 lžic smetany
- 2 lžíce oleje
- pepř
- 1 svazek sekané pažitky
- 1 stroužek česneku
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzipalino 27. 10. 2016, 23:17