Mořský ďas ve slaninovém kabátku s šalvějovým rizotem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Medailónky opepříme a zabalíme do anglické slaniny. Vložíme do pekáčku a v troubě předehřáté na 160°C pečeme cca 15 minut.
Šalotku oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Zpěníme ji na oleji, přidáme rýži a krátce orestujeme. Poté zalijeme bílým vínem, přidáme bobkový list a vývar. Necháme vařit pod pokličkou na malém plamenu cca 15 minut. Když je rýže uvařená a tekutina se do rýže vsákla, přidáme parmazán a najemno nasekanou šalvěj. Promícháme, rizoto v hrnci dáme stranou, přidáme máslo, osolíme a opepříme dle chuti. Naposledy lehce promícháme. Podáváme s pomerančovými segmenty a restovanými cherry rajčátky. Pomeranč oloupeme a z jednotlivých dílků opatrně ostrým nožem vykrájíme filátka (segmenty). Rajčátka krátce orestujeme na rozpáleném olivovém oleji.
05. 11. 2012
Ingredience
- Rizoto: 1 šalotka
- 12 cherry rajčátek
- 200 g na jemné plátky nakrájené anglické slaniny
- 250 g rýže arborio (neproprané)
- 100 g strouhaného parmazánu
- 50 g másla
- 50 ml olivového oleje
- 100 ml bílého vína
- 500–600 ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř z mlýnku na dochucení
- 1 lžička olivového oleje
- 12 medailónků z očištěného filé z mořského ďasa
- 1 bobkový list
- 1 stonek čerstvé šalvěje
- pepř z mlýnku dle chuti
- 1 pomeranč