Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Mořský ďas ve slaninovém kabátku s šalvějovým rizotem

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
3312 kalorií 0.0g cukrů 154.0g tuků 103.0g bílkovin

Příprava

Medailónky opepříme a zabalíme do anglické slaniny. Vložíme do pekáčku a v troubě předehřáté na 160°C pečeme cca 15 minut.
Šalotku oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Zpěníme ji na oleji, přidáme rýži a krátce orestujeme. Poté zalijeme bílým vínem, přidáme bobkový list a vývar. Necháme vařit pod pokličkou na malém plamenu cca 15 minut. Když je rýže uvařená a tekutina se do rýže vsákla, přidáme parmazán a najemno nasekanou šalvěj. Promícháme, rizoto v hrnci dáme stranou, přidáme máslo, osolíme a opepříme dle chuti. Naposledy lehce promícháme. Podáváme s pomerančovými segmenty a restovanými cherry rajčátky. Pomeranč oloupeme a z jednotlivých dílků opatrně ostrým nožem vykrájíme filátka (segmenty). Rajčátka krátce orestujeme na rozpáleném olivovém oleji.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

05. 11. 2012, Recept navštíven: 1595x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře