Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
ďas mořský

ďas mořský

Přidat na Pinterest

Mořská, dravá ryba, výskyt od Středozemního až po Černé moře. Orientuje se na život při mořském dně, což ovlivňuje celkovou charakteristiku těla, podle kterého tuto rybu bezpečně poznáme. Od hlavy je tělo širší, směrem k ocasní ploutvi se zužuje. Největší je hlava, která má velká ozubená ústa. Barva je různá podle druhu a podmínek, ve kterých ryba žila. Většinou se jedná o hnědou nebo zelenošedou barvu. V restauracích se podává jako specialita, takže při nákupu nás nesmí překvapit vyšší cena. Při přípravě se zcela odstraní hlava, maso těla je bílé, kompaktní. Většinou se podává pouze masitá ocasní část. Můžeme jej podávat na několik způsobů – dušený, grilovaný, ale i vařený chutná výtečně.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Mořský vlk s ravioli

Mořský vlk s ravioli

Hladkou mouku smícháme se třemi žloutky a lžící olivového oleje. Připravíme tuhé těsto, které rozdělíme na ...

Frittata s mořským vlkem

Frittata s mořským vlkem

Filety z mořského vlka nakrájíme na menší kusy, osolíme a opepříme. Do pánve dáme olej a rozpálíme ho. Př...

Pečený mořský ďas s citronovou trávou

Pečený mořský ďas s citronovou trávou

Rybu omyjeme, osolíme a opepříme z obou stran. Nařízneme a koření vetřeme i do řezů. Položíme ji na velký ...

Saltimbocca z mořského ďasa

Saltimbocca z mořského ďasa

Mořského ďasa nakrájíme na 12 kousků, každý osolíme a opepříme. Na každý kousek dáme plátek šunky a šalvěj....

Mořský ďas ve slaninovém kabátku s šalvějovým rizotem

Mořský ďas ve slaninovém kabátku s šalvějovým rizotem

Medailónky opepříme a zabalíme do anglické slaniny. Vložíme do pekáčku a v troubě předehřáté na 160°C pečem...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí ďas mořský Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře