Ďas mořský

Ďas mořský

Mořská, dravá ryba, výskyt od Středozemního až po Černé moře. Orientuje se na život při mořském dně, což ovlivňuje celkovou charakteristiku těla, podle kterého tuto rybu bezpečně poznáme. Od hlavy je tělo širší, směrem k ocasní ploutvi se zužuje. Největší je hlava, která má velká ozubená ústa. Barva je různá podle druhu a podmínek, ve kterých ryba žila. Většinou se jedná o hnědou nebo zelenošedou barvu. V restauracích se podává jako specialita, takže při nákupu nás nesmí překvapit vyšší cena. Při přípravě se zcela odstraní hlava, maso těla je bílé, kompaktní. Většinou se podává pouze masitá ocasní část. Můžeme jej podávat na několik způsobů – dušený, grilovaný, ale i vařený chutná výtečně.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.