Pečený mořský ďas s citronovou trávou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Rybu omyjeme, osolíme a opepříme z obou stran. Nařízneme a koření vetřeme i do řezů. Položíme ji na velký kus pečícího papíru (papír musí být tak velký, abychom do něj mohli zabalit celou rybu).
Do mixéru naskládáme citronovou trávu nakrájenou na kousky dlouhé 2,5 cm, přidáme utřený česnek a strouhaný zázvor, med a lžíci olivového oleje. Přidáme šťávu z jedné limetky. Rozmixujeme najemno.
Polovinu rozmixované směsi přelijeme přes rybu, přidáme zbytek oleje a směs vmasírujeme i do řezů na rybě. Poté přelijeme šťávou z poloviny druhé limetky.
Rybu zabalíme a pečeme 25 minut na 180 °C. Poté počkáme 5 minut a můžeme rozbalovat.
Podáváme se zbylou rozmixovanou směsí a čtvrtkami limetky.
Tip k receptu
Jedna porce obsahuje 1087 kJ, 38 g bílkovin, 2 g sacharidů, 11 g tuku.
sonizna29. 01. 2016