Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zeleninový nákyp s řepným salátem

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 5min
Nutriční hodnoty
1048 kalorií 4.0g cukrů 52.0g tuků 39.0g bílkovin

Příprava

Kapustu a červenou řepu nakrájíme na proužky a povaříme 10 minut.
Mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, pórek na kolečka, křen nastrouháme najemno.
Do hrníčku se strouhankou přilijeme trochu vývaru z kapusty, aby zvlhla.
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme ji na oleji.
Veškerou zeleninu (kromě řepy a křenu) smícháme a přidáme žloutky, strouhanku a koření. Pořádně promícháme.
Z bílků ušleháme sníh a lehce ho vmícháme do zeleninové směsi, kterou přesuneme do pekáčku.
Pečeme 40 minut na 180 °C.
Řepu nastrouháme nahrubo, smícháme s křenem, přidáme ocet a cukr a podáváme k nákypu.

Bulb Tip k receptu

K podávání se hodí například vařené brambory nebo jen čerstvé pečivo.


Přidat na Pinterest
sonizna

22. 01. 2016, Recept navštíven: 782x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý šalát

22. 01. 2016, 10:25

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zeleninový nákyp chutný

06. 07. 2017, 20:30

Přidat komentář

Facebook komentáře