Zeleninový nákyp s řepným salátem
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
1048
kalorií
4.0g
cukrů
52.0g
tuků
39.0g
bílkovin
Příprava
Kapustu a červenou řepu nakrájíme na proužky a povaříme 10 minut.
Mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, pórek na kolečka, křen nastrouháme najemno.
Do hrníčku se strouhankou přilijeme trochu vývaru z kapusty, aby zvlhla.
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme ji na oleji.
Veškerou zeleninu (kromě řepy a křenu) smícháme a přidáme žloutky, strouhanku a koření. Pořádně promícháme.
Z bílků ušleháme sníh a lehce ho vmícháme do zeleninové směsi, kterou přesuneme do pekáčku.
Pečeme 40 minut na 180 °C.
Řepu nastrouháme nahrubo, smícháme s křenem, přidáme ocet a cukr a podáváme k nákypu.
Tip k receptu
K podávání se hodí například vařené brambory nebo jen čerstvé pečivo.
sonizna22. 01. 2016
Ingredience
- 1 ks cibule
- 2 ks kořenové petržele
- 2 ks mrkve
- 1/4 ks celeru
- 1 ks pórku
- 2 ks řepy
- 4 ks vejce
- 1/2 ks hlávkové kapusty
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce křenu
- 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná)
- 1 lžíce pažitky
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička kmínu
- 1-2 špetky muškátového ořechu
- 1/2 hrnku strouhanky
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.