Hrášková polévka se slaninou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
10min

Celkový čas

20min

Porce


Nutriční hodnoty

1900 kalorií
2.0g cukrů
166.0g tuků
64.0g bílkovin


Příprava

Cibuli a česnek nakrájíme najemno a opečeme na olivovém oleji.
Přidáme hrášek, majoránku, sůl a pepř a zalijeme vodou tak, aby sahala tak 2 cm nad okraj. Vaříme 7 minut.
Rozmixujeme a popřípadě přisolíme. Vaříme.
Slaninu a toastový chléb nakrájíme na kostičky a restujeme je společně na pánvi dokřupava. Poté odstavíme a zasypeme je strouhaným eidamem.
Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme zakysanou smetanou a posypeme směsí slaniny, sýra a chleba.

Tip k receptu

Zakysanou smetanu si necháme den před vařením na kuchyňské lince, aby v době podávání měla pokojovou teplotu a nevychladila tak polévku.

přidejte na:
sonizna

03. 03. 2016

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutná polievka
dušanka 04. 03. 2016, 12:46
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
hráškova polievka vyborna, lahodná
majka 07. 03. 2016, 21:02
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chuťovo vynikajuca hrášková polievka
Svetlana 17. 08. 2016, 22:20
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
výborná polévka jako svačina
Přidané ingredience: donacziova@seznam.cz
heladon 15. 05. 2017, 15:42
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
přidala bych trochu saturejky
Přidané ingredience: saturejka
planeta 22. 12. 2018, 17:42