Hrášková polévka se slaninou
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
10min
Celkový čas
20min
Porce
Nutriční hodnoty
1900
kalorií
2.0g
cukrů
166.0g
tuků
64.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli a česnek nakrájíme najemno a opečeme na olivovém oleji.
Přidáme hrášek, majoránku, sůl a pepř a zalijeme vodou tak, aby sahala tak 2 cm nad okraj. Vaříme 7 minut.
Rozmixujeme a popřípadě přisolíme. Vaříme.
Slaninu a toastový chléb nakrájíme na kostičky a restujeme je společně na pánvi dokřupava. Poté odstavíme a zasypeme je strouhaným eidamem.
Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme zakysanou smetanou a posypeme směsí slaniny, sýra a chleba.
Tip k receptu
Zakysanou smetanu si necháme den před vařením na kuchyňské lince, aby v době podávání měla pokojovou teplotu a nevychladila tak polévku.
sonizna03. 03. 2016
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.