Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Džem s černých třešní s amaretem

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 55min
Nutriční hodnoty
2608 kalorií 630.0g cukrů 10.0g tuků 10.0g bílkovin

Příprava

Třešně vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Smícháme je s cukrem a necháme aspoň 4 hodiny odležet (klidně přes noc), aby pustily šťávu.
Poté přidáme amareto, citrónovou šťávu a pektin a vaříme asi 25 minut.
Směsí naplníme asi 4 sklenice, které ještě horké otočíme dnem vzhůru a necháme je tak přes noc.
Skladujeme v chladu a temnu.

Bulb Tip k receptu

Pektin zvolíme jablečný nebo citrusový. Pektin je látka, kterou obsahuje ovoce a je důležitá pro želírovaní. Pokud je ovoce příliš zralé, obsahuje nižší množství pektinu.


Přidat na Pinterest
sonizna

26. 02. 2016, Recept navštíven: 912x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ak budu potrebne suroviny vyskúšam

27. 02. 2016, 17:01

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzerá byt velmi dobrý džem

01. 03. 2016, 13:45

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
moze to byt velmi dobrý džem

03. 09. 2016, 18:30

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vydarený džem, velmi chutný

17. 03. 2017, 20:13

heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá kombinace
Přidané ingredience: donacziova@seznam.cz

27. 05. 2017, 09:24

Přidat komentář

Facebook komentáře