Malinová marmeláda s vanilkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maliny dáme do hrnce a vaříme je. Šťouchadlem je rozmačkáme. Vaříme asi tak dvě minuty. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vyškrábneme semínka a i s luskem je přidáme k malinám. Poté přidáme cukr i šťávu z citrónu a pět minut vaříme.
Posbíráme a vyhodíme vzniklou pěnu. Ještě horkou marmeládu plníme do čistých sklenic (asi 4 sklenice o objemu 300 ml) a zavíčkujeme je. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Tip k receptu
To, že je marmeláda hotová zjistíme tzv. talířovým těstem – trochu hmoty nabereme na lžičku a kápneme na talíř. Když talíř naklopíme, hmota nesmí stékat, ale musí se táhnout.
sonizna01. 03. 2016
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
palino 02. 03. 2016, 11:43

katka16031 04. 03. 2016, 11:49

dušanka 01. 06. 2016, 12:40

Přidané ingredience: donacziova@seznam.cz
heladon 19. 05. 2017, 10:22

planeta 22. 01. 2019, 14:28

majka 27. 07. 2019, 19:30