Rajčata ve vlastní šťávě

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

858 kalorií
60.0g cukrů
0.0g tuků
20.0g bílkovin


Příprava

Rajčata oloupeme – během loupání si všímáme, která rajčata jsou měkká a která pevnější. Ta pevnější dáme stranou, měkká rajčata rozdrtíme vidličkou a přidáme mezi ně nasekané bylinky.
Do sklenice naskládáme celá i rozmačkaná rajčata tak, abychom sklenice naplnili co nejvíce. Do každé sklenice přidáme lžičku octa, uzavřeme a naskládáme do velkého hrnce.
Do hrnce nalijeme vodu tak, aby sahala do dvou třetin výšky sklenic.
Půllitrové sklenice pečeme 30 minut na 90 °C.

Tip k receptu

Z uvedeného množství připravíme 6-8 sklenic. Bylinky můžeme libovolně kombinovat podle chuti či sezóny.

přidejte na:
Chybí obrázek

23. 02. 2016

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dobrý recept

24. 02. 2016, 10:22

Chybí obrázek
vyborné

25. 02. 2016, 13:04

Chybí obrázek
super rajčata

19. 04. 2016, 11:56

Chybí obrázek
výborné

22. 05. 2016, 18:50

Chybí obrázek
recept vyskúšaný a je velmi dobrý

13. 02. 2017, 12:21

Chybí obrázek
vyzkouším

06. 06. 2017, 10:34

Přidat komentář
Chybí obrázek
A kdy ten cukr?

Tada 12. 09. 2018, 01:42

Chybí obrázek
Nela

Nela 11. 02. 2019, 19:56

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.