Rajčata ve vlastní šťávě
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
858
kalorií
60.0g
cukrů
0.0g
tuků
20.0g
bílkovin
Příprava
Rajčata oloupeme – během loupání si všímáme, která rajčata jsou měkká a která pevnější. Ta pevnější dáme stranou, měkká rajčata rozdrtíme vidličkou a přidáme mezi ně nasekané bylinky.
Do sklenice naskládáme celá i rozmačkaná rajčata tak, abychom sklenice naplnili co nejvíce. Do každé sklenice přidáme lžičku octa, uzavřeme a naskládáme do velkého hrnce.
Do hrnce nalijeme vodu tak, aby sahala do dvou třetin výšky sklenic.
Půllitrové sklenice pečeme 30 minut na 90 °C.
Tip k receptu
Z uvedeného množství připravíme 6-8 sklenic. Bylinky můžeme libovolně kombinovat podle chuti či sezóny.
sonizna23. 02. 2016
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.