Jáhly se zeleninou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
20min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

1192 kalorií
0.0g cukrů
34.0g tuků
33.0g bílkovin


Příprava

Pro eliminaci hořké chuti pořádně propereme jáhly v sítku velkým množstvím vody (dokud z nich teče hodně zakalená voda, proplachujeme), poté je spaříme vařící vodou. Jáhly přesypeme do hrnce a přidáme vodu (3 díly vody na 1 díl jáhel - to vychází cca na 1200ml).

Přidáme kostku zeleninového bujónu nebo vývaru (já používám ty vaničky s želatinovou konzistencí). Přivedeme k varu, stáhneme oheň a vaříme cca 20 minut dokud jáhly nevsáknou všechnu vodu. Množství zeleniny a koření je orientační, dělám to od oka a nejlépe podle chuti. Na pánvi si rozpustíme máslo a prudce orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme podle chuti a fantazie zeleninu (např. fazolové lusky, mrkev, hrášek, kukuřice a další).  Posypeme chilli a postříkáme sójovou omáčkou. Nakonec vše na talíři promícháme a můžeme ozdobit např. petrželovou natí sušenou nebo čerstvou.

Tip k receptu

Nejlépe podávejte teplé jako druhý chod po nějaké polévce.

přidejte na:

15. 03. 2021

Podobné recepty

Mohlo by vás zajímat


Přidat recenzi