Vepřová čína se zeleninou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, zakápneme sójovou omáčkou, přidáme vejce, škrob, promícháme a necháme v chladu odležet (stačí půl hodiny). Připravíme si zeleninu: mrkev na kolečka, jarní cibulku nadrobno, papriky na kostičky, bambusové výhonky, sójové klíčky i houby, které jsme před tím na chvíli namočili do vody. Na rozpálený olej vložíme maso a smažíme doměkka. Na druhé pánvi orestujeme zeleninu - mrkev s výhonky, pak papriku, přidáme klíčky a houby a nakonec cibulku. Křupavou zeleninu přidáme k masu, zalijeme sladkokyselou nebo Thai Pride omáčkou, prohřejeme a můžeme podávat.
Zuzana Mellenová15. 04. 2009
Ingredience
- 1/2 kg vepřové kýty
- 2 mrkve
- 1 větší červená paprika
- 1 větší zelená paprika
- 2 jarní cibulky
- 1 vejce
- 150 g bambusových výhonků
- 150 ml sladkokyselé omáčky nebo Thai Pride omáčky
- 50 ml olivového oleje
- 1-2 lžíce škrobové moučky
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1/2 lžičky soli
- 1 hrst sojových klíčků
- 1 hrst čínských hub
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Přidané ingredience: sekané burské oříšky, citronová šťáva
Ajaja 02. 12. 2012, 13:14

palino 24. 01. 2016, 16:29

Svetlana 17. 06. 2016, 09:25

majka 18. 02. 2017, 18:31

hanka 13. 07. 2017, 20:36

dušanka 30. 11. 2017, 20:37

katka16031 22. 05. 2019, 10:08
egon 08. 10. 2011, 17:32
Ajaja 18. 02. 2012, 10:55