Vepřová čína se zeleninou
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
680
kalorií
0.0g
cukrů
21.0g
tuků
113.0g
bílkovin
Příprava
Maso nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, zakápneme sójovou omáčkou, přidáme vejce, škrob, promícháme a necháme v chladu odležet (stačí půl hodiny). Připravíme si zeleninu: mrkev na kolečka, jarní cibulku nadrobno, papriky na kostičky, bambusové výhonky, sójové klíčky i houby, které jsme před tím na chvíli namočili do vody. Na rozpálený olej vložíme maso a smažíme doměkka. Na druhé pánvi orestujeme zeleninu - mrkev s výhonky, pak papriku, přidáme klíčky a houby a nakonec cibulku. Křupavou zeleninu přidáme k masu, zalijeme sladkokyselou nebo Thai Pride omáčkou, prohřejeme a můžeme podávat.
Zuzana Mellenová15. 04. 2009
Ingredience
- 1/2 kg vepřové kýty
- 2 mrkve
- 1 větší červená paprika
- 1 větší zelená paprika
- 2 jarní cibulky
- 1 vejce
- 150 g bambusových výhonků
- 150 ml sladkokyselé omáčky nebo Thai Pride omáčky
- 50 ml olivového oleje
- 1-2 lžíce škrobové moučky
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1/2 lžičky soli
- 1 hrst sojových klíčků
- 1 hrst čínských hub
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: sekané burské oříšky, citronová šťáva
Ajaja 02. 12. 2012, 14:14
© 2024, Railsformers s.r.o.