Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bambusové výhonky

Bambusové výhonky

Přidat na Pinterest

Původem z jižní Číny. Prodávají se sterilované nebo čerstvé (ty se pak uchovávají naložené ve vodě několik dní v lednici). Jedná se o specialitu receptů inspirujících se asijskou kuchyní. Obsahují bílkoviny, sacharidy, bambusový cukr a malé množství vitaminu C. Barva čerstvých výhonků je zelená, mají jen tenkou slupku. Je nutné konzumovat jen mladé části, protože rostlina rychle dřevnatí. Pokud používáme sterilované výhonky, můžeme je vařit nejvíc 15 minut, ale čerstvé povaříme raději delší dobu (obsahují totiž látky, které by nemusely prospět našemu organismu a vařením je odbouráme). Využíváme je do různých smažených směsí masa a zeleniny, přidáváme aromatické koření, které ještě více zvýrazní chuť. Fantazii se meze nekladou a tak je můžeme přidat i do takových jídel jako je rizoto nebo lečo.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Vietnamské krevetové závitky

Vietnamské krevetové závitky

Krevetky krátce opečeme na oleji. Nudle spaříme horkou vodou – necháme chvíli odstát a až jsou nudle měkk...

Moje čínské nudle s kuřecím masem

Moje čínské nudle s kuřecím masem

Kuřecí prso nakrájíme na malé kousky, promícháme se solamylem a dáme osmažit do pánve WOK na rozehřátý olej...

Jarní závitek

Jarní závitek

Kuře, pórek, cibuli, kapii, houby a bambus nakrájíme na nudličky, pak je překrájíme na drobné kostičky a na...

Těstovinový salát po asijsku

Těstovinový salát po asijsku

Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme jej na malé kostičky a ty pak překrájíme na malé proužky. Cibuli o...

Voňavé kuře po čínsku

Voňavé kuře po čínsku

Rýži uvaříme dle návodu. Maso opláchneme a osušíme. Nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a česnek utřeme. P...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Bambusové výhonky Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře