Kachna na fíkovo-houbovém lůžku

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
2h 30min

Celkový čas

2h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

384 kalorií
0.0g cukrů
31.0g tuků
12.0g bílkovin


Příprava

Kachní prsa použijeme s kůží, anebo můžeme použít i kachní stehna. Kachní maso tedy potřeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě na 170 °C asi 2 hodiny. První polovinu pečení přikryté, poté odkryté a kůží nahoru.
Mezitím si na zbylém oleji a másle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a utřený česnek. Poté přidáme houby, trochu kachního výpeku a restujeme. Až se voda vypaří, podlijeme vínem, přidáme fíky nakrájené na osminy a hořčici a necháme vypařit všechnu tekutinu.
Houbovou směs rozdělíme do čtyř talířů, kachní maso rozdělíme na čtyři díly a dáme do talířů. Podáváme posypané petrželkou.

Tip k receptu

Podáváme s těstovinami.

přidejte na:
Chybí obrázek

04. 03. 2016

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dobrý recept

04. 03. 2016, 15:39

Chybí obrázek
zaujímavá kombinácia

05. 03. 2016, 12:29

Chybí obrázek
vyskúšam

10. 03. 2016, 12:30

Chybí obrázek
netradiční úprava kachny

10. 05. 2017, 12:44

Chybí obrázek
výborné

09. 06. 2019, 17:05

Přidat komentář
Chybí obrázek
Recept možná lákavý, ale bez fota?

Marcianto 31. 03. 2016, 16:58

Chybí obrázek
Dbáme na kvalitu receptů a nově jdou vkládat recepty jen s fotografií. Vaše sRecepty.CZ

04. 04. 2016, 13:08

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.