Kachna na fíkovo-houbovém lůžku
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
2h 30min
Celkový čas
2h 40min
Porce
Nutriční hodnoty
384
kalorií
0.0g
cukrů
31.0g
tuků
12.0g
bílkovin
Příprava
Kachní prsa použijeme s kůží, anebo můžeme použít i kachní stehna. Kachní maso tedy potřeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě na 170 °C asi 2 hodiny. První polovinu pečení přikryté, poté odkryté a kůží nahoru.
Mezitím si na zbylém oleji a másle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a utřený česnek. Poté přidáme houby, trochu kachního výpeku a restujeme. Až se voda vypaří, podlijeme vínem, přidáme fíky nakrájené na osminy a hořčici a necháme vypařit všechnu tekutinu.
Houbovou směs rozdělíme do čtyř talířů, kachní maso rozdělíme na čtyři díly a dáme do talířů. Podáváme posypané petrželkou.
Tip k receptu
Podáváme s těstovinami.
sonizna04. 03. 2016
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.