Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kachna na fíkovo-houbovém lůžku

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 30min 2h 40min
Nutriční hodnoty
384 kalorií 0.0g cukrů 31.0g tuků 12.0g bílkovin

Příprava

Kachní prsa použijeme s kůží, anebo můžeme použít i kachní stehna. Kachní maso tedy potřeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě na 170 °C asi 2 hodiny. První polovinu pečení přikryté, poté odkryté a kůží nahoru.
Mezitím si na zbylém oleji a másle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a utřený česnek. Poté přidáme houby, trochu kachního výpeku a restujeme. Až se voda vypaří, podlijeme vínem, přidáme fíky nakrájené na osminy a hořčici a necháme vypařit všechnu tekutinu.
Houbovou směs rozdělíme do čtyř talířů, kachní maso rozdělíme na čtyři díly a dáme do talířů. Podáváme posypané petrželkou.

Bulb Tip k receptu

Podáváme s těstovinami.


Přidat na Pinterest
sonizna

04. 03. 2016, Recept navštíven: 921x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

04. 03. 2016, 15:39

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímavá kombinácia

05. 03. 2016, 12:29

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

10. 03. 2016, 12:30

heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
netradiční úprava kachny

10. 05. 2017, 12:44

Přidat komentář
Marcianto
Recept možná lákavý, ale bez fota?

Marcianto 31. 03. 2016, 16:58

Veronika
Dbáme na kvalitu receptů a nově jdou vkládat recepty jen s fotografií. Vaše sRecepty.CZ

Veronika 04. 04. 2016, 13:08

Facebook komentáře