Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Ovesné vločky

Ovesné vločky

Přidat na Pinterest
Oves je obilnina, pěstovaná pro zrno. Vločky se vyrábějí loupáním napařovaných obilek. Z ovesných vloček se připravují kaše, mohou se osmahnout na másle společně s oříšky – vytvoříme tak jedinečnou pochoutku. Obsahují minerály (vápník, železo), cukry (66%), vitamíny (vitamín B) a bílkoviny (14%), které jsou nezbytné pro naše tělo. Cukr z ovsa nezatěžuje organismus jako jiné cukry, tento je lehce stravitelný, posiluje nervy a pomáhá při únavě. Ovesné vločky dodají organismu energii a posilují ho, působí proti nespavosti. Konzumací vloček snižujeme hladinu cholesterolu v krvi.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Raw kuličky plné energie

Raw kuličky plné energie

Všechny suroviny smícháme a dáme vychladit do lednice alespoň na 30 minut - po vychlazení se budou lépe tva...

 Polévka s vločkami a zeleninou

Polévka s vločkami a zeleninou

Ovesné vločky nasucho opražíme v hrnci, pak přidáme máslo, necháme rozpustit a zalijeme vodou. Osolíme, ope...

Zdravé sušenky s arašídovým máslem

Zdravé sušenky s arašídovým máslem

Všechny ingredience smícháme dohromady a za použití potravinové fólie smotáme do válečku. Necháme asi hodin...

Ovesné mrkvové sušenky

Ovesné mrkvové sušenky

Vločky rozmixujte a mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Rozehřáté máslo prošlehejte s medem, vajíčkem, ...

Skořicová ovesná kaše s banánem a jahodami

Skořicová ovesná kaše s banánem a jahodami

Smícháme mléko, skořici, cukr a ovesné vločky. Přidáme na kolečka nakrájené banány (1,5 kusů) a vaříme 5 mi...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Ovesné vločky Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře