Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Lahodný hruškový koláč s mascarpone

Obtížnost Čas přípravy
50min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 50min
Nutriční hodnoty
87000 kalorií 917.0g cukrů 509.0g tuků 2611.0g bílkovin

Příprava

Do misky nasypte mouku, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, malou špetku soli, máslo a vše rozmixujte dojemna. Pak přidejte vajíčko, 2–3 lžíce studené vody a těsto opět mixujte. Pokračujte, až se vám v misce vytvoří lepivější „hrudka“. Pak si poprašte velké prkénko moukou a těsto na něm hněťte, dokud se nezpevní a nepřestane skoro lepit (asi 10 minut). Takové těsto vložte do pytlíku a nechte asi 30 minut chladit. Mezitím si předehřejte troubu na 190 °C a nízkou formu na koláč vymažte máslem. Odpočinuté těsto rozválejte válečkem na moukou poprášené pracovní desce nebo vále na asi půlcentimetru vysoký plát. Těsto by mělo mít přibližně tvar podobný formě, do které ho budete vkládat. Těsto opatrně vložte do formy a všude ho přimačkejte, aby kopírovalo tvar formy. Přečnívající okraje odřízněte. Formu s těstem vyložte pečicím papírem a vysypte na něj balíček čočky nebo fazolí. Nebojte se, luštěniny slouží jen k zatěžkání těsta po dobu pečení. Takto připravené těsto dejte na 15 minut do trouby. Troubu si buď znova zapněte, nebo jen snižte teplou z předchozího pečení na 170 °C. Mascarpone, cukr, vajíčko, vanilku a mouku míchejte v misce do té doby, než se vytvoří krém, který se bude snadno roztírat (kdyby byl příliš hustý, můžete přidat trochu mléka). Pak ho rovnoměrně naneste na vychladlé předpečené těsto, přidejte oloupané přepůlené hrušky zbavené jádřinců a všech kazů. Celý koláč zasypejte rozdrcenými oříšky a zakápněte medem. Pečte asi 45 minut, nebo dokud nebude povrch dozlatova opečený.

Bulb Tip k receptu

Ovoce a mascarpone si na talíři opravdu rozumí. Ať už použijete hrušky, jablka nebo broskve – vždycky je výsledek ohromující. Tenhle dezert se hodí ke všem významným chvilkám.
K přípravě tohoto receptu je doporučeno poslouchat Phantogram - When I'm Small.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

16. 05. 2012, Recept navštíven: 3530x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuci hruškový koláč

01. 05. 2016, 18:17

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný, vynikajuci

23. 08. 2016, 19:46

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

16. 10. 2016, 17:27

Přidat komentář
Thumb
Je luxusni:-)

Kata 26. 11. 2012, 14:00

Facebook komentáře