Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Lahodný hruškový koláč s mascarpone

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 50min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 1h 50min , porce

87000 kalorií, 917.0g cukrů, 509.0g tuků, 2611.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do misky nasypte mouku, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, malou špetku soli, máslo a vše rozmixujte dojemna. Pak přidejte vajíčko, 2–3 lžíce studené vody a těsto opět mixujte. Pokračujte, až se vám v misce vytvoří lepivější „hrudka“. Pak si poprašte velké prkénko moukou a těsto na něm hněťte, dokud se nezpevní a nepřestane skoro lepit (asi 10 minut). Takové těsto vložte do pytlíku a nechte asi 30 minut chladit. Mezitím si předehřejte troubu na 190 °C a nízkou formu na koláč vymažte máslem. Odpočinuté těsto rozválejte válečkem na moukou poprášené pracovní desce nebo vále na asi půlcentimetru vysoký plát. Těsto by mělo mít přibližně tvar podobný formě, do které ho budete vkládat. Těsto opatrně vložte do formy a všude ho přimačkejte, aby kopírovalo tvar formy. Přečnívající okraje odřízněte. Formu s těstem vyložte pečicím papírem a vysypte na něj balíček čočky nebo fazolí. Nebojte se, luštěniny slouží jen k zatěžkání těsta po dobu pečení. Takto připravené těsto dejte na 15 minut do trouby. Troubu si buď znova zapněte, nebo jen snižte teplou z předchozího pečení na 170 °C. Mascarpone, cukr, vajíčko, vanilku a mouku míchejte v misce do té doby, než se vytvoří krém, který se bude snadno roztírat (kdyby byl příliš hustý, můžete přidat trochu mléka). Pak ho rovnoměrně naneste na vychladlé předpečené těsto, přidejte oloupané přepůlené hrušky zbavené jádřinců a všech kazů. Celý koláč zasypejte rozdrcenými oříšky a zakápněte medem. Pečte asi 45 minut, nebo dokud nebude povrch dozlatova opečený.

Bulb Tip k receptu

Ovoce a mascarpone si na talíři opravdu rozumí. Ať už použijete hrušky, jablka nebo broskve – vždycky je výsledek ohromující. Tenhle dezert se hodí ke všem významným chvilkám.
K přípravě tohoto receptu je doporučeno poslouchat Phantogram - When I'm Small.

Šéfredaktor

16. 05. 2012, Recept navštíven: 3205x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Lahodný hruškový koláč s mascarpone

Lahodný hruškový koláč s mascarpone

Do misky nasypte mouku, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, malou špetku soli, máslo a vše rozmixujte dojem...

Zobrazit všechny podobné recepty k Lahodný hruškový koláč s mascarpone Link-arrow

Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuci hruškový koláč

01. 05. 2016, 18:17

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný, vynikajuci

23. 08. 2016, 19:46

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

16. 10. 2016, 17:27

Přidat komentář
Thumb
Je luxusni:-)

Kata 26. 11. 2012, 14:00

Facebook komentáře