Torta a la mandorle
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
55min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
3568
kalorií
14.0g
cukrů
170.0g
tuků
96.0g
bílkovin
Příprava
Oddělíme bílky a žloutky. Žloutky našleháme se solí a cukrem do pěny. Přidáme vanilkový cukr, citrónovou kůru, skořici, prášek do pečiva a mandle. Troubu zahřejeme na 175°C. Z bílků a několika kapek citrónové šťávy ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do mandlového těsta. Dno dortové formy (26 cm) vyložíme papírem a naplníme těstem. Pečeme v troubě asi 55 minut. Necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Barbora Dvouletá02. 10. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.