Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Silvestr

Kanapky s pamskou šunkou a bylinkovým máslem

Kanapky s pamskou šunkou a bylinkovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 100 g lučiny, 300 g parmské šunky, 1 hrst bazalky, 1 špetka soli, 8 plátků chleba, 4 ks vejce, 8 ks cherry rajčátek, 2 lžíce pažitky

Vejce uvaříme natvrdo. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. Máslo utřeme se solí, lučinou a najemno nakrájenou bazalkou. Poté necháme ztuhnout v lednici. Plátky chleba přepůlíme a namažeme je bylinkovým máslem. Ozdobíme je parmsko...

Kuřecí paličky v medu se sezamem

Kuřecí paličky v medu se sezamem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích stehen, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce včelího medu, 40 g sezamu, 7 g soli, 7 g pepře

Kuřecí stehna rozdělíme na horní a dolní část, omyjeme a naskládáme je do pekáčku. Med vyšleháme s olejem, solí a pepřem a touto směsí přelijeme paličky a obalíme je v ní ze všech stran. Pečeme 30 minut na 200 °C – v polovině pečení paličky obr...

Velvet Coffee

Velvet Coffee

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cl Kahlua likéru, 4 cl Bailey's, 1 lžíce máty peprné

Na spodek nalijeme Kahluu a poté pomocí lžíce přiléváme Bailey´s tak, aby se nesmíchaly. Podáváme ozdobené mátou.

Pomegranate Martini

Pomegranate Martini

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl tequily, 2 cl limetové šťávy, 1 cl cukrového sirupu, 1 cl Grenadiny

Všechny ingredience dáme do shakeru a pořádně protřepeme. Rozlijeme do vychlazené sklenice na Martini a podáváme ozdobené zrníčky z granátového jablka.

Rýžové závitky se zeleninou

Rýžové závitky se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ks rýžového papíru, 4 ks mrkve, 1 ks čínského zelí, 100 g rýžových nudlí, 100 ml rybí omáčky, 100 ml sójové omáčky, 50 ml slunečnicového oleje, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce koriandru

Rýžové nudle uvaříme podle návodu. Mrkev, zelí a koriandr nasekáme najemno. Smícháme je s rybí omáčkou a nudlemi. Rýžovou placku namočíme v teplé vodě, a když je vláčné přeneseme ji na utěrku. Doprostřed dáme zeleninovou směs a zarolujeme podl...

Kanapky s lososovým tartarem a citrónovým máslem

Kanapky s lososovým tartarem a citrónovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 350 g lososu, 2 špetky soli, 1 špetka pepře, 1 ks citrónu, 1 ks cibule, 4 plátky chleba, 1 lžička dijonské hořčice, 1-2 lžičky olivového oleje

Máslo utřeme se solí, pepřem, citrónovou kůrou a šťávou z jednoho citrónu do pěny. Dáme do lednice vychladit. Mezitím si připravíme lososový tartar – lososa nakrájíme nadrobno, přidáme polovinu cibule nakrájené najemno, trochu citrónové šťávy (s...

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sýru gruyère, 400 g sýru ementál, 200 ml bílého vína, 100 ml třešňovice, 1 stroužek česneku, 4 ks bagety, 1 špetka muškátového ořechu, 2 lžičky solamylu, 1/2 lžičky bílého pepře

Bagety nakrájíme na kolečka a každé kolečko ještě rozčtvrtíme. Pečeme 10 minut v troubě na 200 °C. Oba sýry nastrouháme. Pálenku smícháme se solamylem. Kotlík na fondue vytřeme oloupaným stroužkem česneku a nalijeme do něj víno. Přidáme sýry, ...

Nealko pomerančový koktejl se sektem

Nealko pomerančový koktejl se sektem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l pomerančového džusu, 8 ks mochyně, 1 ks pomeranče

Smícháme sekt a džus a rozdělíme ho do sklenic. Do sklenic vhodíme pomeranč, který jsme nakrájeli na půlkolečka. Okraj sklenice ozdobíme mochyní a podáváme.

Zelená polévka s brokolicí

Zelená polévka s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks brambor, 1 ks bulvového celeru, 1 ks pórku, 1 ks brokolice, 200 g žampionů, 1 l drůbežího vývaru, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžíce libečku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička kmínu

Z másla a mouky připrávíme jíšku, kterou zalijeme vývarem. Zeleninu nakrájíme na kousky a přidáme ji do vývaru. Vaříme 15 minut doměkka. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a kmínem. Podáváme posypané čerstvým tymiánem a libečkem s krajícem ch...

Mangové lassi

Mangové lassi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g manga, 250 ml bílého jogurtu, 100 ml polotučného mléka, 4 lžíce třtinového cukru

Mango rozmixujeme. Přidáme zbytek ingrediencí a znovu promixujeme. Podáváme vychlazené.

Jednohubky z červené řepy s uzeným lososem

Jednohubky z červené řepy s uzeným lososem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks řepy, 170 g Řeckého jogurtu, 2 vejce, 1/2 lžičky sody bikarbóny, 140 g hladké mouky, 100 g sýru Ricotta, 200 g lososu, 4 lžíce kopru

Řepu uvaříme nebo upečeme doměkka. Poté ji nakrájíme na kousky a smícháme s řeckým jogurtem. Rozmixujeme do hladka. Vmícháme vejce, sodu a mouku. Smažíme asi 30 sekund z každé strany (bez oleje, na teflonové pánvi). Podáváme s čerstvým sýrem, uzen...

Pomazánka ze sušených rajčat

Pomazánka ze sušených rajčat

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cherry rajčátek, 100 g okapaných sušených rajčat, 2 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 200 g pomazánkového másla, 2 lžíce bílého jogurtu, hrst bazalky

V sekáčku nebo tyčovým mixérem rozmixujeme cherry rajčátka, okapané sušené rajčata, bazalku a česnek. Poté přidáme pomazánkové máslo, bílý jogurt, sůl a pepř a ještě promixujeme dohladka. Podáváme nejlépe s tmavým pečivem ozdobené lístkem bazalky.

Karamelky s oříšky

Karamelky s oříšky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g lískových ořechů, 180 g cukru krupice, 2 balení vanilkového cukru, 30 g másla, 100 ml smetana ke šlehání (šlehačka), 50 ml sirup, 100 g sušené mléko

Lískové oříšky v troubě opražíme při 180°C do zlaté barvy. Necháme je vychladit, oloupeme a nasekáme je na kousky. V kastrůlku necháme zkaramelizovat cukr s vanilkovým cukrem na velmi světlý karamel. Přidáme máslo, horkou smetanu a sirup zlatavé...

Silvestrovský povzbuzující bujón

Silvestrovský povzbuzující bujón

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 slepice, 1/2 bulvového celeru, 2 mrkve, 1 cibule, 2 zelené papriky, 1/4 lžičky soli

Polovinu slepice nebo kuřete vložíme do přiměřeného množství vody, osolíme, přidáme očištěnou cibuli, mrkev, celer a zelenou papriku a vaříme 1-2 hodiny. Když je maso měkké, vývar procedíme a podáváme jako nápoj v keramických bujónkách.

Chlebíčková pomazánka

Chlebíčková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g taveného sýra, 100 g mrkve, 100 g brambor, 100 g majonézy, 3 slepičí vejce, 70 g sterilovaných okurek, troška pepře, špetka soli, 1 lžička plnotučné hořčice

Tavený sýr rozmícháme s majonézou, přidáme na jemno nastrouhané vařené brambory, vařenou nastrouhanou mrkev, nastrouhané vejce na tvrdo a nastrouhanou kyselou okurku. Vše zamícháme, dochutíme hořčicí, solí a pepřem.

Levné vanilkové věnečky

Levné vanilkové věnečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 slepičí vejce, 1/2 balení vanilkového cukru, 120 g cukru moučka, špetka "rychlo"soli, 250 g hladké mouky

Vejce, vanilku, cukr a "rychlou" sůl utřeme do pěny, přidáme 120 gramů mouky, dobře promícháme a necháme stát do druhého dne. Další den přidáme do těsta zbytek mouky, dobře ho vypracujeme a pak ozdobnou trubičkou vytlačujeme na vymazaný plech věn...

Pomazánka z Moravanky

Pomazánka z Moravanky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka Moravanky, 1 cibule, 4-5 brambor, 3 slepičí vejce, 200 g měkkého salámu, špetka soli, troška pepře, 150 g majonézy, 2 lžíce petrželové natě, 1 citrón, 1 balení veky

Lák ze sklenice Moravanky slijeme, zeleninu necháme na cedítku okapat a poté ji na jemno nakrájíme. Přidáme nakrájenou cibuli, na hrubém struhadle nastrouhané uvařené (vychlazené) brambory, nastrouhaný měkký salám a nastrouhané vejce vařené na tvr...

Křehké sýrové řezy

Křehké sýrové řezy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g tvrdého sýru, 200 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky mleté papriky , 2 slepičí vejce, 1-2 lžičky kmínu, 50 g strouhaného sýru

Sýr jemně nastrouháme a zpracujeme s hladkou moukou, změklou Herou, kypřícím práškem do pečiva, mletou červenou paprikou a celým vejcem. Těsto rozválíme na plát silný 5 mm a přemístíme na tác. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, n...

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 2 svazky ředkviček, 2 lžíce pažitky, špetka soli, 2-3 lžíce polotučného mléka, 1 slepičí vejce

Tvaroh našleháme s trochou mléka a špetkou soli. Omyté ředkvičky nastrouháme a přidáme k tvarohu spolu s nasekanou pažitkou. Pomazánku mažeme na chleba a povrch ozdobíme plátkem vejce uvařeného na tvrdo.

Sex on the Beach

Sex on the Beach

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.2 cl vodka, 0.2 cl broskvové vodky (Peach vodky), 0.25 dcl pomerančového džusu džus, 1 hrst ledu, 0.2 cl Grenadiny

Do vysoké sklenice vložíme hrst ledu, nalijeme broskvovou i neochucenou vodku, zalijeme pomerančovým džusem a na závěr zakápneme Grenadinou. Sklenici ozdobíme ovocem, vložíme široké brčko a podáváme.

Plněný sýr

Plněný sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků plátkového sýru, 1/8 balení másla, 50 g trvanlivého salámu, 100 g šunky, 2 kousky taveného sýru, 2 slepičí vejce, 1 lžíce petrželové natě

Máslo se sýrem dobře utřeme, přidáme nadrobno pokrájenou šunku, salám (např. Poličan), vejce uvařená natvrdo, posekanou petrželku a řádně promícháme. Připravenou pomazánku natřeme mezi 2 plátky tvrdého sýra ve dvou vrstvách a na půl hodiny zatíží...

Sýrová pomazánka s česnekem

Sýrová pomazánka s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g majonézy, 250 g tvrdého sýru, 4-5 stroužků česneku, 1 lžička soli

Nejdříve si připravíme majonézu (nejlépe domácí), poté nastrouháme tvrdý sýr na jemno, oloupeme česnek a prolisujeme ho. Takto připravené ingredience dobře promícháme a dochutíme solí. vše zamícháme a dochutíme solí.

Domácí Baileys

Domácí Baileys

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy Salka, 1 sáček mandlového pudinku, 1/2 l mléka, 1/2 l whisky (nebo rumu)

Plechovky Salka dáme na 2 hodiny vařit (z toho 1.5 hodiny necháme jen mírně bublat). Zatím si v mléce bez cukru uvaříme mandlový pudink. Jakmile Salko i pudink vychladne, vložíme je do mixéru a postupně přiléváme whisky (či rum). Směs nakonec př...

Mascarponový dip s medem

Mascarponový dip s medem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Mascarpone, 500 g Řeckého jogurtu, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 sáček vanilkového cukru, troška včelího medu

Vyšleháme smetanu. Řecký jogurt vymícháme s Mascarpone a vanilkovým cukrem. Dochutíme medem a lehce vmícháme šlehačku. Podáváme s ovocem, které máte rádi.

Bowle -  "zelená louka"

Bowle - "zelená louka"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 láhev Curacao blue, 3 konzervy ananasu, 1 l 100% pomerančového džusu, 1 láhev sektu, 200 ml mandarinkového džusu

Blue Curacao nalijeme do velkého džbánu nebo do mísy na bowle a přidáme okapané kostky ananasu (3 konzervy) necháme přes noc v chladničce. Další den do směsi přilijeme vychlazený 100% pomerančový a mandarinkový džus + láhev sektu. Promícháme a mů...

stránka: