Karamelky s oříšky
Obtížnost
Čas přípravy
50min
Čas vaření
10min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
612
kalorií
0.0g
cukrů
62.0g
tuků
8.0g
bílkovin
Příprava
Lískové oříšky v troubě opražíme při 180°C do zlaté barvy. Necháme je vychladit, oloupeme a nasekáme je na kousky.
V kastrůlku necháme zkaramelizovat cukr s vanilkovým cukrem na velmi světlý karamel.
Přidáme máslo, horkou smetanu a sirup zlatavé barvy.
Pozvolna povaříme cca 10 minut.
Kapku karamelu vlijeme do sklenice se studenou vodou, a pokud karamel udělá hrudku, odstavíme.
Jestliže se rozpustí, ještě vaříme.
Uvařený karamel smícháme s oříšky a sušeným mlékem a vlijeme do malého pekáčku s nepřilnavým povrchem.
Výška hmoty bude cca 2 cm.
Necháme zchladnout.
Ještě vlažný karamel vyklopíme na prkénko a tam jej necháme úplně ztuhnout.
Potom ho ostrým nožem nakrájíme na malé karamelky.
25. 06. 2014
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.