Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Medailonky z vepřové panenky na blanšírovaném chřestu

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating Rating_gray

Čas přípravy: 45min , Čas vaření: 12min
Celkový čas: 57min , porce

280 kalorií, 0.0g cukrů, 7.0g tuků, 36.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Vepřovou panenku si očistíme, osolíme hrubozrnnou solí a pepřem a necháme odstát v pokojové teplotě. Rozkrojíme na tři stejné části a dlaní lehce stlačíme proti pracovní desce. Svazek zeleného chřestu oloupeme škrabkou na brambory od hlavičky (v cca 1/3 stonku) směrem k nejtlustějšímu místu. Po očištění ulomíme nejtvrdší a nejpevnější část chřestu a uschováme spolu s oloupanými slupkami.
Oloupaný chřest dáme vařit do kuřecího vývaru cca 3-4 min, dokud nezkřehne a nebude krásně křupavý. Vývar z chřestu necháme stranou a nevyléváme. Poté ihned vyjmeme a dáme prudce zachladit do studené vody s ledem. Zastavíme tím vaření uvnitř chřestu a ten zůstane křupavý a zelený. Chřest překrájíme. Lusky cukrového hrášku omyjeme a připravíme si je ke chřestu. Na olivovém oleji si zarestujeme najemno nakrájenou šalotku, kterou necháme lehce zezlátnout. Poté přidáme česnek nakrájený na plátky. Necháme zpěnit a přidáme slupky a konce chřestu, které nám zůstaly po čištění chřestu. Zalijeme silným vývarem a vývarem z chřestu, který jsme si dali bokem. Necháme povařit, abychom získali hodně silný chřestový vývar. Ručním mixérem rozmixujeme povařené zbytky ve vývaru úplně dohladka. Přes jemný cedník přepasírujeme vývar do druhého hrnce a zbytky z cedníku můžeme vyhodit. Vývar opět postavíme na plotnu a necháme probublávat. Dochutíme solí, pepřem a kapičkou citrónu. Po dochucení zjemníme smetanou a necháme pomalu zhoustnout. Rozehřejeme si pánvičku, případně gril a vložíme na ni nakrájenou panenku. Zprudka ogrilujeme na úpravu Medium. Na druhé pánvi si rozehřejeme máslo a přidáme překrájený chřest spolu s lusky cukrového hrášku. Orestujeme krásně dozlatova, lehce osolíme a opepříme. Nesmíme zapomínat, že máme ochucené maso, ochucenou omáčku, takže s kořením šetříme. Pokud máme hotovo, naservírujeme na čistý bílý talíř. Chřest s cukrovým hráškem doprostřed talíře, tři medailonky položíme na ně a lehce přelijeme omáčkou.

Barbora Šumná

10. 05. 2013, Recept navštíven: 2085x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Kuřecí medailonky v kari těstíčku

Kuřecí medailonky v kari těstíčku

Kuřecí prsa naporcujeme na medailonky, malé řízečky a nasolíme. Připravíme si husté těstíčko z rozšlehaných...

Kančí medailónky na pivu a se zelím

Kančí medailónky na pivu a se zelím

Maso zbavíme tučných kousků, osolíme, opepříme dle chuti a dáme smažit na rozpálený olej. Smažíme 2 minuty ...

Pleckové medailonky

Pleckové medailonky

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme olejem a necháme odležet. Posypeme moukou, dáme na rozpá...

Králičí medailonky na houbách

Králičí medailonky na houbách

Hřbety vykostíme a maso nakrájíme na kousky. Orestujeme ho na cibulce, přidáme houby, prolisovaný česnek, p...

Medailonky z mletého masa

Medailonky z mletého masa

Do mísy dáme mleté maso, přidáme vejce, dobře vymícháme, až je směs hustá. Poté osolíme, opepříme, přidáme ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Medailonky z vepřové panenky na blanšírovaném chřestu Link-arrow

Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept

28. 01. 2016, 15:10

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept vyzera byt dobrý len trochu pracný

23. 03. 2016, 19:43

Přidat komentář

Facebook komentáře