Třešňovice

Destilát z pozdních odrůd třešní, správně tmavě rudých s kořennou chutí (nejlépe ptáčnice), s velmi vysokým obsahem alkoholu (liší se podle výrobce, pohybuje se ale kolem 50%). Má čistou, typickou třešňovou vůni, harmonickou chuť po třešních s jemnou koncovkou pecky.

Pálenka se vyrábí v létě, třešně, resp. zralé a čisté plody, prochází speciálním kvasným procesem, jehož doba je závislá na množství třešní v sudu, teplotě a cukernatosti plodů. Po té následuje proces tzv. pálení, tedy vaření směsi, kdy se odpařuje alkohol a kondenzát odtéká do připravené nádoby. Tento proces se opakuje dvakrát. Čerstvá třešňovice má ostrou chuť, její lahodnost získáme několikaměsíčním uložením a zráním.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář