Třešňovice
Destilát z pozdních odrůd třešní, správně tmavě rudých s kořennou chutí (nejlépe ptáčnice), s velmi vysokým obsahem alkoholu (liší se podle výrobce, pohybuje se ale kolem 50%). Má čistou, typickou třešňovou vůni, harmonickou chuť po třešních s jemnou koncovkou pecky.
Pálenka se vyrábí v létě, třešně, resp. zralé a čisté plody, prochází speciálním kvasným procesem, jehož doba je závislá na množství třešní v sudu, teplotě a cukernatosti plodů. Po té následuje proces tzv. pálení, tedy vaření směsi, kdy se odpařuje alkohol a kondenzát odtéká do připravené nádoby. Tento proces se opakuje dvakrát. Čerstvá třešňovice má ostrou chuť, její lahodnost získáme několikaměsíčním uložením a zráním.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.