Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Třešňovice

Třešňovice

Přidat na Pinterest

Destilát z pozdních odrůd třešní, správně tmavě rudých s kořennou chutí (nejlépe ptáčnice), s velmi vysokým obsahem alkoholu (liší se podle výrobce, pohybuje se ale kolem 50%). Má čistou, typickou třešňovou vůni, harmonickou chuť po třešních s jemnou koncovkou pecky.

Pálenka se vyrábí v létě, třešně, resp. zralé a čisté plody, prochází speciálním kvasným procesem, jehož doba je závislá na množství třešní v sudu, teplotě a cukernatosti plodů. Po té následuje proces tzv. pálení, tedy vaření směsi, kdy se odpařuje alkohol a kondenzát odtéká do připravené nádoby. Tento proces se opakuje dvakrát. Čerstvá třešňovice má ostrou chuť, její lahodnost získáme několikaměsíčním uložením a zráním.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Sýrové fondue

Sýrové fondue

Bagety nakrájíme na kolečka a každé kolečko ještě rozčtvrtíme. Pečeme 10 minut v troubě na 200 °C. Oba sý...

Gratinovaná pochoutka s třešněmi

Gratinovaná pochoutka s třešněmi

Menší formu na pečení vymažeme změklým máslem a vysypeme asi tak 2 lžícemi cukru. Třešně si omyjeme a vype...

Linecký koláč

Linecký koláč

Prosátou mouku smícháme s mandlemi, cukrem, skořicí, hřebíčkem a solí. Přidáme máslo, které jsme pokrájeli ...

Káva vídeňských fiakristů

Káva vídeňských fiakristů

Do šálku nalijeme třešňovici, zalijeme ji horkou kávou a osladíme. Doplníme kondenzovaným mlékem a podáváme...

Maharadža

Maharadža

Na pomerančovou zmrzlinu v poháru položíme kompotovou hrušku a pokapeme ji alašem. Brusinky rozmícháme s tř...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Třešňovice Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře