Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bageta

Bageta

Přidat na Pinterest

Druh pečiva, který pochází z Francie (francouzsky baguette, což znamená proutek). V této zemi také nechybí toto pečivo u žádného chodu, především pak u tradiční francouzské kontinentální  snídaně. Menší bagetky lze naplnit a připravit tak chutnou svačinku, dále je lze krájet na kolečka a připravovat z nich různé obložené chlebíčky nebo jednohubky.Čerstvá bageta vyniká křupavou kůrčičkou.

V prodeji jsou bagety různých rozměrů, z různého druhu mouky (pšeničné, celozrnné). V chladících boxech můžeme najít různě plněné bagety - šunkové, sýrové, salámové, zeleninové,  s kuřecími kousky, atd.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Sýrové fondue

Sýrové fondue

Bagety nakrájíme na kolečka a každé kolečko ještě rozčtvrtíme. Pečeme 10 minut v troubě na 200 °C. Oba sý...

Hot dog s domácím lilkovým dipem

Hot dog s domácím lilkovým dipem

Lilky podélně rozpůlíme, dužinu propícháme vidličkou, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme...

Panini s pestem a parmskou šunkou

Panini s pestem a parmskou šunkou

Nejprve si připravíme rukolové pesto: rukolu rozmixujeme s olivovým olejem a utřeným česnekem a slunečnicí....

Bagety s rajčatovo-sardelovou pastou

Bagety s rajčatovo-sardelovou pastou

Nadrobno nakrájená rajčata smícháme se sardinkami, které jsme rozdrtily vidličkou, s najemno nasekanými byl...

Sendvič se sušenými rajčaty a okurkou

Sendvič se sušenými rajčaty a okurkou

Žervé smícháme s utřeným česnekem, nasekanými sušenými rajčaty a nasekanými bylinkami. Osolíme a opepříme. ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Bageta Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře