Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Gruyère

Gruyère

Přidat na Pinterest
Sýr, původem ze Švýcarska. Poznáme jej podle světle hnědé kůrky, která lemuje slámově žlutý vnitřek sýra. Jedná se o středně měkký sýr. Povrch je zvrásněný a po rozkrojení můžeme místy vidět malé otvory, které vznikají při zrání. Doba zrání se pohybuje od 5-12 měsíců a odvíjí se od ní i barva a chuť. Sýr se vyrábí z plnotučného kravského mléka, obsahuje 45% tuku. Podobá se známému Ementálu, ale je hutnější a drží tvar a kompaktnost i po ukrojení tenkého plátku. Využijeme jej v kuchyni jak při přípravě studených obložených mís, toastů, tak při vaření, skvěle se rozpouští, můžeme jej přidat do polévek, omáček, výborně se hodí k přípravě sýrového fondue.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Sýrové fondue

Sýrové fondue

Bagety nakrájíme na kolečka a každé kolečko ještě rozčtvrtíme. Pečeme 10 minut v troubě na 200 °C. Oba sý...

Zapečené čekankové puky

Zapečené čekankové puky

Čekankové puky vaříme 8-10 minut v páře. Poté je osušíme papírovým ubrouskem. Čekanku osolíme, opepříme, oc...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Gruyère Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře