Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Pepř bílý

Nivový dip s bazalkovým pestem

Nivový dip s bazalkovým pestem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g zakysané smetany, 115 g nivy, 1 lžíce pesta, 1 špetka bílého pepře

Nivu nastrouháme na jemném struhadle. Do misky dáme zakysanou smetanu, přidáme nastrouhanou nivu a pořádně promícháme. Podle chuti trochu opepříme. Na závěr vmícháme pesto a necháme vychladit v lednici. Podáváme ke grilovanému masu, dip je však vý...

Pastiňáková polévka

Pastiňáková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g pastiňáku, 50 g másla, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 plátky chleba, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1/4 svazku pažitky, 1 l zeleninového vývaru, 1 lžička soli, 7 g bílého pepře

Pastiňák oloupeme a nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme na jemno. Máslo rozpustíme v hrnci a opečeme na něm cibuli a když už je opečená do sklovita přidáme pastiňák a orestujeme ho. Zasypeme moukou a opražíme ji a zalijeme vývarem. Vaříme 45...

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sýru gruyère, 400 g sýru ementál, 200 ml bílého vína, 100 ml třešňovice, 1 stroužek česneku, 4 ks bagety, 1 špetka muškátového ořechu, 2 lžičky solamylu, 1/2 lžičky bílého pepře

Bagety nakrájíme na kolečka a každé kolečko ještě rozčtvrtíme. Pečeme 10 minut v troubě na 200 °C. Oba sýry nastrouháme. Pálenku smícháme se solamylem. Kotlík na fondue vytřeme oloupaným stroužkem česneku a nalijeme do něj víno. Přidáme sýry, ...

Hráškový krém s tyrolskou slaninou

Hráškový krém s tyrolskou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hrášku, 140 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 140 ml polotučného mléka, 60 g slaniny, 400 ml vody, 1 lžička soli, 1/2 lžičky bílého pepře, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky

Vodu přivedeme k varu a dáme do ní na 3 minuty vařit hrášek. Přidáme mléko, smetanu, sůl a pepř. Ve vedlejším kastrolu si připravíme jíšku z másla a mouky, poté přidáme naběračku hrachového vývaru a rozmícháme. Pak to celé nalijeme do hrachové p...

Zapečené pikantní ústřice

Zapečené pikantní ústřice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 80 g parmezánu, 7 g pepře bílého, 2 stroužky česneku, 12 ks ústřic, 1 hrst petrželové natě, 1 lžička worcesterské omáčky (Worcesterová) omáčka, 1/2 lžičky chilli omáčky, 1/2 lžičky uzené papriky

Máslo rozpustíme a vmícháme do něj parmezán, utřený česnek, obě omáčky, sladkou papriku, pepř a nasekanou petrželku. Ústřice otevřeme, potřeme je připravenou směsí a pečeme 10 minut na 220 °C. Podáváme teplé.

Chřestová polévka s parmezánem

Chřestová polévka s parmezánem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 svazky chřestu, 1 ks šalotky, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 4 lžíce parmezánu, 1 lžička soli, 7 g pepře bílého, 6 lžíc olivového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 8 plátků parmské šunky

Z chřestu odkrájíme hlavičky a bez hlaviček a zdřevnatělých konců je uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté rozmixujeme. Šalotku orestujeme na oleji, poté zasypeme moukou a povaříme. Přidáme trochu vody a vytvoříme si tak jíšku, kterou propasírujem...

Bylinkový koktejl

Bylinkový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 dcl podmáslí, 2 lžíce petrželové natě, 1 lžíce libečku, špetka bílého pepře, špetka soli

Do mixéru vlijeme podmáslí přidáme 2 lžíce omyté, nasekané zelené natě petrželky a libečku, přidáme špetku bílého mletého pepře, špetku soli a 30 sekund mixujeme.

Pomerančový salát

Pomerančový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky ledového salátu, 1 lžíce olivového oleje, 50 g tvrdého sýra, 1 rajče, 1 pomeranč, 1/4 lžičky cukru krupice, 1 citrón, troška bílého pepře, špetka soli, 1 lžíce petrželové natě

Olej, citrónovou šťávu, špetku cukru, bílý mletý pepř a sůl rozmícháme. Eidam nakrájíme na kostičky, vložíme do misky a zakapeme připravenou olejovou směsí. Přimícháme nakrájená rajčata a vše dáme uležet do chladu. Omytý, natrhaný hlávkový salát...

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brokolice, 40 g Lučiny, 20 g taveného sýra, 1/2 stroužku česneku, troška bílého pepře , špetka soli

Brokolici opláchneme a rozebereme na růžičky, které uvaříme v osolené vroucí vodě doměkka. Po uvaření a vychladnutí ji nakrájíme nadrobno, smícháme v míse s Lučinou a sýrem. Na závěr dle chuti osolíme, opepříme a dochutíme prolisovaným česnekem.

Tuňáková pomazánka s kapary

Tuňáková pomazánka s kapary

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tuňáka, 1 červená cibule, 200 g sýru riccota, 1 lžička Aceto balsamico bianco, 4 lžíce kapary, troška soli, troška bílého pepře

Oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. Tuňáka necháme okapat od oleje a vyšleháme s Riccotou. Dochutíme balsamicem, solí a pepřem. Na závěr vmícháme posekané kapary.

Zapečený krůtí řízek s ananasem

Zapečený krůtí řízek s ananasem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí stehenní řízky, 1 konzerva ananasu, 2 šálky husté smetany, 4 lžíce kari kečupu, troška sůl, troška bílého pepře, 3 lžíce rostlinného oleje, 200 g strouhaného sýru, 1 lžíce másla

Krůtí řízky očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme. Necháme po obou stranách "zatáhnout " na rozpáleném oleji s máslem na pánvi. Hustou smetanu smícháme s kari kečupem, solí a pepřem. Konzervu ananasu slijeme (kostičky). Řízky přendá...

Chřestovo - jahodový salát

Chřestovo - jahodový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malé konzervy chřestu , 6 slepičích vajec, 15 jahod, 400 ml zakysané smetany, 2 lžíce citronové šťávy, troška soli, troška bílého pepře

Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Konzervovaný chřest slijeme od nálevu a nakrájíme na kolečka. Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. V misce rozmícháme zakysanou smetanu dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Všech...

Kedlubnový salát s ovocem

Kedlubnový salát s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kedluben, 2 ks pomeranč, 2 ks jablko, 1 ks citrón, 250 g Řeckého jogurtu, špetka soli, špetka bílého pepře, troška cukru moučka

Kedlubny očistíme a nakrájíme na tenké hranolky (můžete použít speciální multifunkční kráječ). Pomeranče a jablka očistíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme jogurt a dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a cukrem dle chuti.

Krémová žampionovo- lišková omáčka

Krémová žampionovo- lišková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žampionů, 100 g Lišek obecných, 1 lžíce sádla, troška římského drceného kmínu , 3 lžíce hladké mouky, 600 ml vody, 220 ml polotučného mléka, 200 ml 12% sladké smetany, 1 lžička tekutého polévkového koření, 2 lžičky soli, troška bílého pepře , 100 g zakysané smetany

Houby očistíme, nakrájíme, osolíme a přidáme kmín. Sádlo rozpustíme a houby restujeme do měkka 7 minut (sádlo dobu zkracuje). Přidáme mouku, zalijeme vodou a necháme vařit 10 minut. Okořeníme solí, pepřem a polévkovým kořením. Mléko a smetany prom...

Wok cuketové lečo

Wok cuketové lečo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 3 papriky (kapie), 2 cibule, 4 lžíce kečupu Napoli, 2 stroužky česneku, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 piri piri papričky, špetka soli, špetka bílého pepře , 2 rajčata, špetka grilovacího koření na zeleninu, 2 sušená rajčata, 1 lžička másla

Cibuli, česnek a piri piri papričky očistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji. Přidáme očištěnou a nakrájenou papriku, rajčata a dusíme na skus. Osolíme, opepříme, dochutíme kořením. Přidáme omytou a na proužky nakrájenou cuketu a dusí...

Tuňákový sandwich

Tuňákový sandwich

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy tuňáka v oleji, 2 slepičí vejce vařená, 200 g řeckého jogurtu, 250 g jemného tvaroh vaničkový, 1 lžička chilli omáčky, 1/2 červené cibule, troška pepře (cayenský), troška soli, špetka pepře (bílý), 12 plátky toastového chlébu

Tuňák zbavíme oleje, vmícháme uvařená nastrouhaná vejce. Přidáme zbývající ingredience. Dochutíme solí, pepři, chilli omáčkou. Dobře promícháme. 12 plátků toustového chleba opečeme. Plátek potřeme hotovou směsí a přiklopíme druhým plátkem. Rozkroj...

Lososové carpaccio s fenyklem

Lososové carpaccio s fenyklem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g lososa, 200 g lososa (uzený plátky), 1 lžíce kopru, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička hořčičných semen, 1 lžička limetové šťávy a kůry, 1 lžíce fenyklu (čerstvý), špetka bílého pepře, špetka barevného pepře

Na pánvi s kapkou oleje opražíme 1 lžičku hořčičných semínek. Losos nakrájíme na velmi tenké plátky, smícháme s plátky uzeného lososa. Necháme 5 minut odležet v chladničce. Připravíme si olivový olej, na drobno nasekaný kopr, limetovou šťávu + ků...

Budapešťská pomazánka

Budapešťská pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 2 lžíce másla, možno i pomazánkové a jiné, 1 cibule, 1 paprika červená, možno i sterilovaná (kapie), 2 lžíce mleté sladké papriky , 1,2 lžičky soli, troška mletého bílého pepře, 1 - 2 lžíce kečupu, 2 stroužky česneku, troška mletého kmínu

Změklé máslo utřeme s tvarohem, přidáme utřený česnek, hodně nadrobno nakrájenou cibuli a čerstvou papriku pokrájenou na jemné nudličky. Přimícháme kečup, sladkou mletou papriku, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme podle chuti i mletý kmín. Kdo ...

Křenovo lososová pomazánka

Křenovo lososová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g křenového pomazánkového másla, 125 g uzeného lososa v oleji (sklo), 1 limetka, 100 g majonézy, špetka pepře bílého, 1 lžíce pažitky sušené, 1 lžička cibule - sušená kořenící směs, 1/2 lžička olivového oleje

Křenové máslo spolu s lososem a majonézou vyšleháme. Přidáme pažitku, sušenou cibulku a šťávu z 1/2 z limetky. Zakápneme pár kapičkama olivového oleje. Dochutíme pepřem.

Chřestový krém s křupavou pancettou a domácím pestem ze zeleného chřestu

Chřestový krém s křupavou pancettou a domácím pestem ze zeleného chřestu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cibule , 300 g chřestu, 50 g másla, 250 g smetany, 150 ml bílého vína, muškátový oříšek, sůl, pepř bílý, Chřestové pesto: 200 g chřestu, 100 g citrónu, 15 g česneku, 50 g parmezánu, 30 g piniových oříšků, 100 - 150 ml olivového oleje, pepř čtyřbarevný, sůl

Oloupaný chřest si uvaříme v osolené vodě do měkka. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém si necháme zesklovatět nakrájenou cibuli na kostičky. Podlijeme bílým vínem a necháme trochu vyvařit, přidáme uvařený chřest, smetanu, pepř, muškátový oříšek ...

Restovaný chřest s krevetou

Restovaný chřest s krevetou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 10 (cca 300g) mladých chřestů, 5 krevet (cca 150g), 1 lžička sójové omáčky, 2 lžičky ústřicové omáčky, 1 lžička rybí omáčky, ¼ lžičky cukru, ½ šálku thajského kuřecího vývaru, 1 lžička rozmíchaného kukuřičného škrobu, 2 lžíce vody, ¼ lžičky bílého pepře

Rozpalte wok na vysokou teplotu a přidejte olej. Když je olej horký, přidejte česnek a restujte, dokud nezačne vonět, zhruba 1 minutu. Přidejte chřest a krevety a restujte, dokud chřest nezkřehne a krevety nezrůžoví, zhruba 3 – 4 minuty. Přidejte ...

Jemná chřestová polévka s hoblinami sýru grana padano

Jemná chřestová polévka s hoblinami sýru grana padano

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvého bílého chřestu, 1 jarní cibulku i s natí, 1,5 l vývaru z drůbeže, 50 g českého čerstvého másla, 100 ml čerstvé smetany, mořská sůl, čerstvě umletý bílý pepř, 2 vaječné žloutky , čerstvá nasekaná pažitka na ozdobu, 100 g hoblin Grana Padano sýru, olivový olej, pár kapek na ozdobu

Chřest očistíme a odkrojíme děrnaté konce, následně nakrájíme na kousky. Na rozpuštěném a nahřátém másle osmahneme jarní cibulku, aby změkla a nechytila hnědou barvu. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu, následně přidáme chřest a vaříme asi 20 min...

Rychlý vajíčkový salát

Rychlý vajíčkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 slepičích vajec, 3 lžíce majonézy, špetka bílého pepře, kousek pórku, špetka Vegety, špetka chilli

Natvrdo uvařená a oloupaná vejce, nakrájíme na plátky. Dáme do mísy, přidáme majonézu, mletý bílý pepř, špetku chilli, trošku nasekaného pórku nebo bylinek, špetku Vegety bez glutamátu, promícháme a máme hotovo.

Tuňáková vejce

Tuňáková vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 50 g tuňáka, 50 g másla, špetka mletého bílého pepře, lžička petrželové nati

Vejce uvaříme 10 minut natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Poté rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Změklé máslo vyšleháme v misce do pěny, přidáme prolisované žloutky, tuňáka a pepř a promícháme. Vzniklou pěnou naplníme vejce a ozdobíme petrželkou.

Sýrová omáčka s kukuřicí

Sýrová omáčka s kukuřicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g plísňového sýra, 350 ml plnotučného mléka, 2 lžíce instantní světlé jíšky, špetka bílého pepře, sůl, 3 lžíce sterilované kukuřice

Sýr nastrouháme, nebo nakrájíme na drobno. Mléko uvedeme do varu a vsypeme hotovou jíšku. Za stálého míchání povaříme asi 5 minut a poté přidáme sýr. Na mírném plameni vaříme do rozpuštění sýra. Uvařenou omáčku dochutíme solí, pepřem a vmícháme ku...

stránka: