Chřestová polévka s parmezánem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
656
kalorií
0.0g
cukrů
58.0g
tuků
21.0g
bílkovin
Příprava
Z chřestu odkrájíme hlavičky a bez hlaviček a zdřevnatělých konců je uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté rozmixujeme.
Šalotku orestujeme na oleji, poté zasypeme moukou a povaříme. Přidáme trochu vody a vytvoříme si tak jíšku, kterou propasírujeme do chřestové polévky.
Hlavičky chřestu připravíme v páře.
Do chřestové polévky přidáme smetanu a parmezán podle chuti. Povaříme. Osolíme a opepříme.
Parmskou šunku nasucho opečeme na pánvi nebo v troubě a nalámeme.
Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme hlavičkami chřestu, parmskou šunkou a zakápneme extra panenským olivovým olejem.
Tip k receptu
Doporučuji použít dva svazky bílého a jeden svazek zeleného chřestu. Poměr si ale můžete určit i sami.
sonizna25. 01. 2016
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.