Chřestová polévka s parmezánem

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
30min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

656 kalorií
0.0g cukrů
58.0g tuků
21.0g bílkovin


Příprava

Z chřestu odkrájíme hlavičky a bez hlaviček a zdřevnatělých konců je uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté rozmixujeme.
Šalotku orestujeme na oleji, poté zasypeme moukou a povaříme. Přidáme trochu vody a vytvoříme si tak jíšku, kterou propasírujeme do chřestové polévky.
Hlavičky chřestu připravíme v páře.
Do chřestové polévky přidáme smetanu a parmezán podle chuti. Povaříme. Osolíme a opepříme.
Parmskou šunku nasucho opečeme na pánvi nebo v troubě a nalámeme.
Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme hlavičkami chřestu, parmskou šunkou a zakápneme extra panenským olivovým olejem.

Tip k receptu

Doporučuji použít dva svazky bílého a jeden svazek zeleného chřestu. Poměr si ale můžete určit i sami.

přidejte na:
Chybí obrázek

25. 01. 2016

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyskúšané, môže byť chuťovo

26. 01. 2016, 10:01

Chybí obrázek
napodiv je to celkom dobrá a chutná polievka

14. 02. 2016, 10:48

Chybí obrázek
celkom chutná polievka

16. 05. 2019, 19:05

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.