Jemná chřestová polévka s hoblinami sýru grana padano

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
25min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

864 kalorií
0.0g cukrů
41.0g tuků
43.0g bílkovin


Příprava

Chřest očistíme a odkrojíme děrnaté konce, následně nakrájíme na kousky. Na rozpuštěném a nahřátém másle osmahneme jarní cibulku, aby změkla a nechytila hnědou barvu. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu, následně přidáme chřest a vaříme asi 20 min., dokud chřest nezměkne. Hlavičky chřestu vyjmeme, použijeme je na ozdobu. Polévku rozmixujeme ponorným mixerem a přes jemné síto propasírujeme. Čerstvě umletým bílým pepřem a mořskou solí dochutíme a čerstvou smetanou zjemníme. Asi jednu lžíci másla vložíme do polévky, polévka je pak jemnější, polévku stáhneme z ohně.

přidejte na:
Barbora Šumná

26. 04. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
použila so iný syr ale chutilo

17. 01. 2016, 14:02

Chybí obrázek
chutná lahodná polievka

18. 03. 2016, 12:00

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.