Chřestový krém s křupavou pancettou a domácím pestem ze zeleného chřestu

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1008 kalorií
12.0g cukrů
76.0g tuků
36.0g bílkovin


Příprava

Oloupaný chřest si uvaříme v osolené vodě do měkka. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém si necháme zesklovatět nakrájenou cibuli na kostičky. Podlijeme bílým vínem a necháme trochu vyvařit, přidáme uvařený chřest, smetanu, pepř, muškátový oříšek a rozmixujeme dohladka. Podle chuti dochutíme.
Pesto: Oloupaný uvařený chřest rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi, dokud nám nevznikne chřestové pesto. Olivový olej přiléváme podle námi chtěné konzistence. Podle chuti dochutíme.
Na talíři zdobíme smetanou a opečenou pancettou.

přidejte na:
Barbora Šumná

06. 05. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyskúšam

17. 02. 2016, 14:42

Chybí obrázek
krém je lahodný a velmi chutný

13. 02. 2017, 12:15

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.