Chřestový krém s křupavou pancettou a domácím pestem ze zeleného chřestu
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1008
kalorií
12.0g
cukrů
76.0g
tuků
36.0g
bílkovin
Příprava
Oloupaný chřest si uvaříme v osolené vodě do měkka. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém si necháme zesklovatět nakrájenou cibuli na kostičky. Podlijeme bílým vínem a necháme trochu vyvařit, přidáme uvařený chřest, smetanu, pepř, muškátový oříšek a rozmixujeme dohladka. Podle chuti dochutíme.
Pesto: Oloupaný uvařený chřest rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi, dokud nám nevznikne chřestové pesto. Olivový olej přiléváme podle námi chtěné konzistence. Podle chuti dochutíme.
Na talíři zdobíme smetanou a opečenou pancettou.
06. 05. 2013
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.