Krémová žampionovo- lišková omáčka
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
25min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
444
kalorií
11.0g
cukrů
7.0g
tuků
17.0g
bílkovin
Příprava
Houby očistíme, nakrájíme, osolíme a přidáme kmín. Sádlo rozpustíme a houby restujeme do měkka 7 minut (sádlo dobu zkracuje). Přidáme mouku, zalijeme vodou a necháme vařit 10 minut. Okořeníme solí, pepřem a polévkovým kořením. Mléko a smetany promícháme a za stálého míchání nalijeme do omáčky. Vaříme 7 minut. Odstavíme a vyšleháme pyré mixérem Mascha či ponorným mixérem do hladké krémové omáčky.
Marsylie12. 08. 2013
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: Mléko z farmy
Roxana 19. 08. 2013, 06:10

majka 26. 11. 2015, 10:55

palino 03. 12. 2015, 16:10

Svetlana 15. 01. 2016, 11:06
© 2021, Railsformers, s.r.o.