Krémová žampionovo- lišková omáčka

Obtížnost

Čas přípravy

5min
Čas vaření
25min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

444 kalorií
11.0g cukrů
7.0g tuků
17.0g bílkovin


Příprava

Houby očistíme, nakrájíme, osolíme a přidáme kmín. Sádlo rozpustíme a houby restujeme do měkka 7 minut (sádlo dobu zkracuje). Přidáme mouku, zalijeme vodou a necháme vařit 10 minut. Okořeníme solí, pepřem a polévkovým kořením. Mléko a smetany promícháme a za stálého míchání nalijeme do omáčky. Vaříme 7 minut. Odstavíme a vyšleháme pyré mixérem Mascha či ponorným mixérem do hladké krémové omáčky.

přidejte na:
Chybí obrázek

12. 08. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Roxana
Kupuji mléko od soukromníka, od mladých kraviček a od té doby jsem nekoupila smetanu, veškeré smetanové omáčky dělám jen z mléka, při ceně co má on a co je v obchodech je to nesrovnatelný rozdíl. Bohužel - všude ta možnost není.
Přidané ingredience: Mléko z farmy

19. 08. 2013, 06:10

Chybí obrázek
chutná dobrá omáčka

26. 11. 2015, 10:55

Chybí obrázek
skvelá omáčka

03. 12. 2015, 16:10

Chybí obrázek
ja používam smotanu

15. 01. 2016, 11:06

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.