Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Krémová žampionovo- lišková omáčka

Obtížnost Čas přípravy
5min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 30min
Nutriční hodnoty
444 kalorií 11.0g cukrů 7.0g tuků 17.0g bílkovin

Příprava

Houby očistíme, nakrájíme, osolíme a přidáme kmín. Sádlo rozpustíme a houby restujeme do měkka 7 minut (sádlo dobu zkracuje). Přidáme mouku, zalijeme vodou a necháme vařit 10 minut. Okořeníme solí, pepřem a polévkovým kořením. Mléko a smetany promícháme a za stálého míchání nalijeme do omáčky. Vaříme 7 minut. Odstavíme a vyšleháme pyré mixérem Mascha či ponorným mixérem do hladké krémové omáčky.


Přidat na Pinterest
Marsylie

12. 08. 2013, Recept navštíven: 2689x


Přidat recenzi
Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Kupuji mléko od soukromníka, od mladých kraviček a od té doby jsem nekoupila smetanu, veškeré smetanové omáčky dělám jen z mléka, při ceně co má on a co je v obchodech je to nesrovnatelný rozdíl. Bohužel - všude ta možnost není.
Přidané ingredience: Mléko z farmy

19. 08. 2013, 06:10

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná dobrá omáčka

26. 11. 2015, 10:55

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skvelá omáčka

03. 12. 2015, 16:10

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ja používam smotanu

15. 01. 2016, 11:06

Přidat komentář

Facebook komentáře